quint Creative Commons License 2009.09.27 0 0 1538
Ha minden igaz, a kazánod tudja az időjáráskövető szabályozást, csak a külső hőmérséklet érzékelőjét (~6 eFt-ét adják, anyagköltség 500 Ft doboz + 100 Ft termisztor) kell megvenni és bekötni.

Időjáráskövető nélkül is van értelme a Tiédhez hasonló elrendezésben. Megoldja a hidraulikus problémáidat :) Viszont ekkor gondoskodni kell arról, hogy bármelyik fűtőköri szivattyúd indulásakor elinduljon a kazán is. Az időjáráskövetőnél az automatikusan teljesül, mivel hőt vonsz el a kazántól, és az csak úgy tudja biztosítani a külső hőmérsékletnek megfelelő vízhőfokot, ha bekapcsol vagy növeli a teljesítményét.

Időjáráskövető módnak az alapja az, hogy adott külső hőmérséklet mellett a hőigényedet valamilyen hőmérsékletű fűtővízzel lehet biztosítani. Ehhez valahogy ellenőriznie kell a kazánnak, hogy a körben milyen hőmérsékletű a víz. Ezt meg úgy tudja megoldani, ha keringeti a vizet. Van olyan megoldás is, hogy a hidraulikus váltó hőmérsékletét is figyeli a kazán, akkor nem kell állandóan keringetnie. A leírásokban (vagy a techsupportnál) ellenőrizned kellene, hogy a kazánod melyik módszert alkalmazza.
Előzmény: HegyenVolgyon (1536)