reméllem nem köveznek meg a fórumtársak ezért:
Sajnos tavasszal le kellett engednem az aksimat, sok hal elpusztult illetve parkettáztunk is...stb
1 hal (betta hím) élt már csak az aksiban azt kitettem egy gömbe... állítólag a gömb állatkínzás mert csak az aranyhal nem hülyül talán bele, de mivel nem volt másom abba raktam, viszonylag sok bújóhellyel kialakítva...
néha egy kicsi vizet leveszek és pótlom + kap kaját, vízforgatás nincs, szerencsére nyáron kellően meleg volt a lakás így a hal sem fázott meg, szerencsére a labirintszerveseknek nem kell feltétlen levegőztető így még él a hal... még 4-6 hét és feláll az új aksi remélem addig kibírja...
lényeg, hogy ez csak tartalékmegoldás, nagyon nehéz egy gömben gondozni a bettát, annál azért igényesebb, évekkel ezelőtt már próbálkoztam ilyesmivel a gömben de nem ment... pl: télen fűteni mindenképpen kell, és egy gömben elég randa a sok gépészet...
illetve a színeinek a pompázásához szerintem nagyon kell a jó megvilágítás..
ha már gömb akkor szerintem aranyhal... igaz sokat ürít de cserébe talán a többinél jobban bírja a gömböt és viszonylag nagy színválasztékban kapható és kevésbé igényes... meg talán az segít ha rögtön 2 hal kerül bele, kevésé hülyülnek állítólag ha van társa.. viszont ha már 2 hal akkor mindenképp olyan ami kevésbé nő meg..
(de ebben nem vagyok szakértő hátha ír majd más is)