HorneTOM Creative Commons License 2009.09.25 0 0 32

Sziasztok.

 

 Csak annyit szúrnék közbe, mint kivitelező, hogy 3 hónap nem olyan vészesen sok idő, és bár tudom milyen bosszantóak ezek a problémák, túl aprók, és nehéz utólag rámozdulnia a kivitelezőnek. Az hogy van néhány apró gond, nem feltétlenül a fővállalkozó hibája miatt van, lehet hogy hanyag alvállalkozót sikerült összeszedni. Persze ekkor is az ő nyakában a garancia kérdése, természetesen meg kell oldania. Kicsit magam ellen is beszélek, de valóban a legjobb megoldás ha végösszegből néhány százezer forintot megtartunk a hibák kijavítására, ha a vállalkozó egy év elteltével sem jön ki. Erre érdemes már szerződéskötéskor odafigyelni.

 Tehát türelem, és tessék sűrűn hivogatni a illetékes személyeket, lassú lesz a fejlődés, de el fognak készülni a javításokkal. Csak ezek túlontúl pici feladatok, akármilyen nemtörődöm magatartásnak is tűnik.

 :) ..és semmi közöm az említett kft-hez. Én vidéken élek, és itt építünk családi házakat. Higgyétek el: nem egyszerű a másik oldalon sem. A kulcs sztem a sűrű, akár hetente többszöri telefonálás. Így nem felejti el a vállalkozó az aktuálisan folyó (a garanciálisnál nyílván jövedelmezőbb) munkái között sem hogy van még egy kis tartozása.

 

És még valami. Utólag, legyen szó bármilyen problémáról, mindig macerásabb, és drágább a javítás. Ha már építés közben is figyelemmel követhetjük az eseményeket, látogassunk el sűrűn a tetthelyre, és keressük a hibákat mielőtt eltakarja azokat a következő réteg!