HorneTOM Creative Commons License 2009.09.25 0 0 1367

Ha megengeditek hozzászólnék én is. Én a házamat biztosan nem építeném proconceptből. Ugye ez az a polisztorol elemes valami, amit betonnal kell kitölteni. statikailag bizonyára jó, és talán a hőszigetelése is megfelelő, de kíváncsi lennék pl mennyire jól bánik a párával. És kicsit az eps szigetelésnél is ez az aggályom. Én az elérhető legszélesebb kerámia falazatot javasolnám (nyugatabbra már akár 49 cm, itthon tudtommal 44 cm vastag a Porotherm Hs és Profi is, a Mátratherm a Leiertől pedig 45 cm is lehet).

 Az Ytong is nagyon jó anyag, ami a kivitelezés pontosságát, és gyorsaságát illeti, valamint a kész falazat tulajdonságai is jók. Én többször hallottam már arról hogy az Ytong házak sokat mozgolódnak eleinte, ezért nem csak csatlakozó felületeknél, hanem falmezőben is összerepedeznek a falak. Ha van ilyen tapasztalata valakinek, írja le, érdekelne engem is.

 Tehát Ytong vagy Porotherm mindenképpen. A Mátratherm olcsóbb, de állítólag silányabb minőségű anyag. Végülis ennek is utánanéznék ha építkeznék.

 Ami a hőszigetelést illeti utólag, csak szálas anyagot tennék a falra, de a legmegfelelőbb, ha fal rétegrendbe beleerőszakolunk egy légrést is. Nagyon fontos a tető rendes kiszellőztetése is ha már itt tartunk. Senki ne spóroljon a tető faanyagán, és adja meg a minimum 5 cm átszellőzést, és a minőségi tetőfóliát a házának. Utólag nem fogja bánni.

 Hát dióhéjban ennyi jutott eszembe a dologról. Pörgessük a topicot! :)