ati86 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 584
278. rész - A nagyágyú
Rendezte: Michael Preece

Jockey: már-már ünnepli, hogy átveszi a West Star irányítását. Titkárnői gyűrűjében mulatozik, miközben megjelenik Casey és April is. April akkor szavaz Jockey mellett, ha beválasztja az igazgatóságba. Jockey belemegy az alkuba. Casey már kevésbé tud ilyen előnyös pozíciót kiharcolni, mivel az őáltala vett részvények Jockey pénzéből lettek fizetve. Egy alkalommal összeszólalkozik Claytonnal, amiért a férfi megtudja, lefektette Lorelt. Jockey közli vele, végső soron kiszabadult, egyébként sem tartotta soha a Ewing család teljes értékű tagjának. Később összeülnek a West Star részvényesei, s Jockey követeli tőlük, hogy mint legnagyobb százalékkal bíró részvényest, válasszák meg a West Star elnökévé. Hirtelen belép Kimberly, s közli vele, nincs esélye és módja átvenni a hatalmat. Megjelenik Samantha is, aki Kimberly oldalán van. S végül egy rég látott arc tűnik fel a szoba sarkán, Jeremy Wendell. Jockeynak leesik az álla, szinte úgy kell visszarakni. Samantha ügyes húzása még jobban dühíti Jockeyt, s végül kegyvesztetten kullog el a tárgyalásról, ahol ismét megszavazzák Jeremyt az olajtársaság elnökének.

Bobby: aggasztó híreket kap az egyik szenátortól. Kerek-perec kijelenti, hogy a Ewing név visszaszerzésére semmi esély nincs, mert maga gondoskodik arról, hogy ez ne történjen meg. Bobby értetlenül áll a helyzet előtt,s már le tudná ütni a mitugrász, paprikajancsi szenátort. Bölcsessége azonban felülkerekedik dühén, s Culvert hajtja, hogy harcoljon ki neki előnyösebb pozíciót. A feladat azonban nagyon nehéz. Bobbyt már csak Kay tartja Washingtonban, de a szerelmük is próbatételnek van kitéve. Kay nem képes lemondani a munkáról, Bobby több gondoskodást igényelne. Megfogadja a nőnek, hogy amint tud, visszamegy hozzá Washingtonba, s megbeszélnek mindent.

Samantha: Nicholas elmeséli neki, miért bujkált előle heteken keresztül. Samanthát megindítja az eset, de úgy érzi, tudott volna a férfin segíteni. Kimberlyvel szövetkezve, megjelenik az igazgatóválasztáson, s együttes erővel legyőzik Jockey Ewingot. Örül, mikor látja, férje végre nem kapja meg, ahogyan ő mondja, "kedvenc játékszerét". Jockey képtelen elhinni, hogy túljártak az eszén, s a tudta nélkül vásároltak fel tetemes mennyiségű részvényt, így szomorúan kullog ki a teremből.

Cliff: egyre rosszabb állapotban van a kialvatlanságtól, s a tömérdek altatótól. Felkeresi Casey Denault, s már a mező térképét is elviszi neki, de Cliff képtelen dolgozni. April is beugrik hozzá, de látja rajta, nincs túl jó állapotban. April figyelmezteti Jockeyt, szálljon le Cliffről, mert nagyon rossz bőrben van. Cliff felkeresi Jockeyt, s kéri, hogy szállhasson ki az üzletből. Jockey azonban egy ügyes húzással mégis bent tartja Cliffet az üzletben.

Ellie: úgy látszik, lassan tisztázódik ő és Clayton közt minden. Clayton azonban nehezen veszi tudomásul, hogy máshogy bánnak vele Southforkban. Ellie próbálja gardírozni, vigasztalni.

Clayton: találkozik Lorellel, aki éppen Londonba készül. Megtudja a nőtől, hogy Jockey lefektette, mert csak így engedhették ki a börtönből. Clayton nagyon sajnálja a történteket. Otthon beszél is Jockeyval, de az alaposan kioktatja a Ewing ház szabályairól. Az idős férfi úgy érzi, nem tudott Southforkba beilleszkedni, s ez már évek óta nyomasztja. Ellie próbálja nyugtatni, s megoldást keresnek a problémára.

Ray: Connie továbbra sem hagyja békén. Telefonon hívogatja, majd egyik éjjel, mikor Ray mélyen alszik, ráugrik, s megijeszti. Ray nem díjazza a tréfát, s utasítja a nőt, azonnal menjen el a házból. Kijelenti, nem is volt, és nem is lesz köztük semmi. A dilis nő képtelen megérteni, hogy kiadták az útját. Mikor Ray éppen a farmra menne dolgozni, egy óriási felirattal találkozik a bejárati ajtón. Vörös festékkel egy óriási szívet festett a nő házára. Ray kezd tartani a furcsa jövevénytől, s érzi, ez már nem játék.
Előzmény: ati86 (576)