ati86 Creative Commons License 2009.09.23 0 0 576
277. rész - A jófiú
Rendezte: Michael Preece

A sorozatban már nem látjuk viszont Jennát, főcímképe azonban még mindig kint van. A múltkori rész összefoglalójánál ezért nem soroltam fel a főszereplők között.

Jockey: közli Claytonnal, hogy jó ízléssel válogatja meg szeretőit. Egyre jobban érdekli Lorel személye, s biztos abban, Clayton jövőjének kulcsa a nő kezében van. Elnézést kér a múltkori faragatlan viselkedésééért, s egyezséget akar kötni vele. Engesztelésül egy lakást vesz neki Dallasban. Lorel okos, s átlát a szitán, de az ajándékot, mivel nagyon nem tehet mást, elfogadja. Brett Lomex után nyomoztat nehézfiújával, akiről kiderül, ő ölte meg David Shultont. Mikor Clayton távozott, David eszméletlen állapotban volt, de Brett a lakásban tartózkodott, s a férfi távozása után megfojtotta az eszméletlenül heverő Davidet. Az ok természetesen szerelemféltés. Jockey tudatja ezt Lorellel, s közli vele, már csak egy telefonhívás, s Clayton szabad, de előtte természetben kell törlesztenie a nőnek. Lorel kénytelen belemenni a megalázó helyzetbe, cserébe tisztázzák Claytont, s nem lesz szükség tárgyalásra sem. Jockey diadalittasan jelenti be a hírt, mintha ő lenne a megmentő, emellett persze csurrant-cseppent neki is egy kis élvezet.

Bobby: ismét Washingtonba utazik, hogy felkeresse a szenátort. Még mindig nem halandó ekkora áldozatot vállalni a Ewing névért, s azt is megfontolja, hogy esetleg megzsarolná saját zsarolóját. Phillistől információkat kér a szenátorról, de semmilyen terhelő bizonyítékot nem talál. Bobby végül elveti ötletét, s megegyezésre jut a szenátorral. Eleinte még kezdőnek tartja Bobbyt, majd mikor Bobby 99 évre örökül adja a birtokot neki, leemeli a kalapját Bobby előtt. Így visszaszerezheti a Ewing nevet. Kayjel egyre jobban alakul kapcsolatuk, s egyre gyakrabban jár emiatt Washingtonba. Egy esti órán bátyja beszélgetésre invitálja, s kifejti, szeretne ismét öccsével együtt dolgozni. Bobby tudja, hogy öccse hamis kártyás, s valami hátsó szándéka van. Végül otthagyja bátyját főni saját levében.

Samantha: Nicholas Pearce-szel beszél, akivel a viszonya továbbra sem tisztázott, s a titkolózás megöli kapcsolatukat. Később Kimberlyvel szövetkezik Jockey ellen, s egy csomó részvényt vásároltat Nicholasszal. Kimberly üdvözli az ötletet, s rájön, tényleg nem lett volna jó sorsa Jockey mellett. Örül a hírnek, mikor végül Claytont tisztázzák minden vád alól.

Cliff: felkeresi Casey Denault, s kéri Cliffet, segítsen feltárni neki apja egykori olajmezőjét, cserébe óriási haszonra tehet szert, ha Jockey elbukja a West Starért folyó küzdelmet, s esetleg olajat találnak. Cliffet magával ragadja a férfi lelkesedése, s vakon belemegy az üzletbe. Később meglátogatja April, aki elmeséli neki, mennyire hasonló voltaképpen a két Ewing testvér. Cliff óva inti Aprilt attól, hogy szembeforduljon velük, mert a küzdelemben csak alulmaradhat.

Ellie: félti Claytont a börtöntől, ugyanakkor képtelen megbocsátani neki. Egyik nap beszél férjével, aki szeretné, tisztázzanak mindent, ne bújjanak el egymás elöl. Végül nagyon örül, mikor Claytonról kiderül, nem gyilkos. Családjával, s Harwe Smithfielddel együtt örvendeznek.

Clayton: rosszul érzi magát, amiért szinte kívülállónak tekintik. Úgy érzi, a Ewing összetartás csak a külvilágnak, s csak egy szűk körnek szól, ami sok estben képmutatásra épül. Ellie-vel szeretné tisztázni a helyzetet. Jockeyval beszélget egyik reggel, aki megint próbálja kihozni a sodrából. Amikor azonban megtudja, hogy ártatlan a gyilkosságban, nagyon megkönnyebbül.

Ray: ahogy Jenna kitette a lábát otthonról, Connieval dorbézol. A nő próbálja vele elhitetni, hogy ami köztük van, több, mint érzéki szerelem, s próbálja Jennát Ray szemében befeketíteni. Rayt azonban egy csöppet sem érdekli a nő, önvád gyötri a történtekért. Nem akar a nővel újból találkozni, de a megmérettetésben gyengének bizonyul, s bizony újra belemegy egy kis kalandba.
Előzmény: ati86 (572)