Mr Spock Creative Commons License 1998.11.28 0 0 46
Teny:
Tobbezer even keresztul a Fold lakossaga nagyjabol stabil volt. Szamitasok szerint ugyna volt egy minimalis ossz-nepszaporulat, de semmilyen drasztikus valtozas nem tortent, egeszen a huszadik szazadig. Akkor kezdodott egy szuperszonikus sebessegu nepszaporulat sok orszagban. Miert? A valasz eleg egyszerunek tunik: technologia, leginkabb GYOGYSZEREK, orvostudomany fejlodese, fokeppen az antibiotikumok es fertozo betegseg elleni oltasok feltalalasa. Ez eleg volt ahhoz, hogy a hirtelen szaporodas meginduljon, foleg azaltal, hogy az emberek atlag-eletkora jelentosen megemelkedett. Az is egy teny, ha semmi nem lesz csinalva, ez a gyors novekedes tovabb fog folytatodni. Az is egy teny, hogy a Fold merete adott, tagulni, nagyobbodni nem fog.
Az is egy teny, hogy az egyre tobb embernek egyre tobb problema lesz az ellatasa.

Tehat csak ido kerdese, hogy mikor fog az emberiseg kenyszerulni arra, hogy valamit tegyen. Es teljesen mindegy, hogy mi lesz az a "valami", az diktatorikus es/vagy kegyetlen kell hogy legyen. Nincs kiut.

A kerdes amit en szeretnek felvetni, hogy tiszerintetek, mi lehet a legkevesbe embertelen metodus, a mai technologia figyelembevetelevel. Tehat, nem szabad semmire sem szamitani, ami meg nincs feltalalva.

Gabor