ösztöke Creative Commons License 2009.09.21 0 0 24
Javítás: Szerintem pont ez a cél, hogy végül Istennel legyünk egyek, hogy Ő legyen végül minden mindenekben

Indok: Az egység más most megkezdődik (a bűn testében, de már újonnan születve), és a végén lesz Isten minden mindenekben.

Talán ez ide passzol, mint alátámasztás, hogy betelhetünk Isten teljességével a Krisztus szeretetének megismerése által:


(Csia ford.) Ef. 3:14- " Ez okból meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről a mennyekben és földön minden atyafiság a nevét kapta, s kérem, adja meg nektek, hogy dicső gazdagságának mértékében belső emberetek úgy elhatalmasodjék, hogy ti az Isten Szellemén át uralomra juthassatok, hogy a Krisztus a hiten át szívetekben lakozhassék, és ti szeretetben úgy meggyökerezzetek és megalapozódjatok, hogy az összes szentekkel együtt erőt nyerjetek annak felfogására, hogy a szeretetben mennyi a szélesség, hosszúság, magasság és mélység és megismerhessétek a Krisztusnak ismeretet felülmúló szeretetét is, hogy így az Istennek egész teljességéig betelhessetek. Annak pedig, aki az ő bennünk ható hatalma szerint mindannál, amit kérünk vagy gondolunk sokkal-sokkal többet képes cselekedni, legyen része a dicsőség az egyházban és Krisztus Jézusban a korszakok korszakának minden nemzedékéig. Ámen.
Előzmény: ösztöke (23)