ösztöke Creative Commons License 2009.09.21 0 0 23
>"tudomásom szerint sehol sincs a Bibliában, a hívők és az Atya egyek lesznek, illetve a hívők és az Atya egymásban lakoznak"

Csak egy gyors válasz, mert megláttam ezt és valahogy nem hagyhatom szó nélkül, mert nem értek vele egyet.

Szerintem pont ez a cél, hogy végül Istennel legyünk egyek, hogy Ő legyen végül minden mindenekben, hogy Őt, az Atyát imádjuk Szellemben és Igazságban és Ő ilyeneket keres az Ő imádóiul. Jézus útnak jött, de ahol van Út, ott van Cél is, nincsen út cél nélkül és aki szereti Őt és megtartja az Ő beszédeit (azaz az Út-on jár), azt az Atya is szereti és ahhoz mennek és abban lakoznak. Isten tehát lakozást vesz az övéiben, és ők, mint élő kövek az épületben növekednek szent házzá, (amelyben Szegletkő, az igazodás, a Krisztus Jézus), az Isten lakóhelyévé, amiben Ő maga vesz lakozást, az Isten ugyanis nem lakik kézzel csinált házban, amint Írva van: "Az egek nékem ülőszékem, a föld pedig lábaim zsámolya, milyen ház amit nekem építeni akartok??? És hol van az én nyugalmam helye?" viszont Ő maga az építője annak a Háznak, ami mi vagyunk. A szentek pedig az élő kövek, az eklézsia, nem a kinevezett szentemberek, vagy akik megkapják e-rangot valami földi hivataltól, hanem a kevesek, a bolondok Krisztusért, a semmik, mert a világ bolondjait választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket és a semmiket, hogy megszégyenítse a valamiket. Szóval akik Krisztusban vannak, azok a szentek, a királyi papság (a Melkisédek rend szerint), szent nép, kik polgártársai ama szenteknek, akik már Isten népéhez takaríttattak.(akik elaludtak és várják feltámadásukat).

A másik szólásodra megpróbálok később válaszolni, de úgy érzem kicsit elbeszéltünk egymás mellett, de nem baj.
Előzmény: ChonGhe (22)