s189 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6619

Igazadvan. Amikor mogyorót, vagy diót adok nekik elveszik a kezemből és többségében hátatfordítanak amikor elkezdik enni. Olyan mintha szégyenlősek lennének. Nálam most kezd nőni a fülükön a szőr. Szerintem ez példányfüggő, hogy mikor és mekkora lesz a szőr pamacs. De az biztos hogy lesz nekik.

Az oduljuk kb. 15 mm-es faforgácslap, és ebbe van benn széna, valamint ahogyan észrevettem, hogy az almafa fiatal ágait mikor beteszem nekik rágni levelestől, a levelet lerágják, az szárad a ketrecben, és az ágakat (vékony) rágá után becipelik az oduba. Próba képpen mogyoró vesszőnek a héját késsel lehámoztam úgy kb. 6-8 mm.-es csíkokra és azt is behordták az oduba.

Tavaly télen még csak a hím volt meg és egyáltalán nem aludt téli álmot. Reggeli órákban már kint ugrált  a ketrecben, de délután olyan 4 óra körül már eltűnt az odúban. Télen is mindennap ugyan olyan kéregetéssel kéri a mogyorót illetve a diót. Érdekes, hogy télen a kukoricát, és a csíkos napra forgót annyira nem "szereti", inkább az energiásabbakat. Az almát, körtét, sárgarépát, szárított fehérhalat ugyanúgy kéri.

Kérdeznék tőled Én is: Milyen vitaminnal látod el? és hogyan? (gyümölcsre, vagy vízbe teszed?)

 

kösz. üdv.

Előzmény: roli310 (6613)