ati86 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 570
275. rész - A leszámolás
Rendezte: David Paulsen

Jockey: irodájába hívja Casey Denault-t, akit arra kér, működjön vele továbbra is együtt. Elmeséli neki, hogy egykor az apjának ajándékozott olajmezőn egy csepp olaj sem volt. Végül arra kéri Denault-t, írja alá azt, hogy a West Star tárgyalásánál mellette fog szavazni. Casey, ha nehezen is, de aláírja. Jockey azonban nem is sejti, hogy Denault újra felvette a kapcsolatot volt barátnőjével, s ígéretet tesz arra, hogy a West Star-beli esetleges részesüléséből a nőnek is adna részt. Miután meghallgatta a férfit, jól nyakon önti vízzel, s közli vele, semmi esélye nincs Dallasban, s elege van az ígéreteiből. Otthon azzal szembesül, hogy Clayton nem lakik a házban. Díjazza anyja döntését, s kifejti neki, Clayton sose volt közéjük való. Később megkeresi Aprilt, akit arra kér, ismét vásároljon West Star részvényeket, majd adja el neki. April, hogy soha többé ezzel ne zargassa, elfogadja az ajánlatát, s együttműködik Jockeyval. Ő a nő aláírását kérné, hogyha kell, együtt szavazzon vele, de a nő biztosítja Jockeyt, mellette szavaz, megbízhat benne.

Bobby: Kayt éppen a repülőtérre viteti ki. Nehezére esik a búcsúzkodás, de érzi, hogy nem végleges, hamarosan találkozni fognak. A bájos nő egyre inkább lenyűgözi, s megkéri, szóljon neki, ha megérkezett Washingtonba. A nő csak az ő kedvéért megfogadja neki. Később épp napozás közben hívja fel Kay, s érdeklődik róla. Később meghallja, amint anyja és Clayton éppen veszekednek. Rájön, az affér mögött egy nő személye húzódik meg. Felkeresi Claytont, aki mindent elmond Lorelről és magáról, s kifejti neki, semmi nem történt köztük. Bobby próbál hinni Claytonnak, s szeretné, ha mielőbb tisztáznák Ellie-vel a félreértést.

Samantha: többször keresi Nicholast, hol telefonon, hol az üzenetrögzítőn. Nicholas elmondja neki, nyomós oka volt annak, hogy nem beszélt vele, s erről nem ő tehet. April aggódva rohan Nickhez, hogy jól van-e. Nick biztosítja a nőt, hogy minden rendben van, de követeli tőle, hogy ne találkozzanak egy jó ideig, ugyanis a nő kíváncsisága életveszélybe sodorta őt és családját. April nagyon sajnálja a dolgot. Később Jockey keresi fel otthonába, s megállapodást köt vele. Bár April szeme hamisan csillogott ekkor.
Nicholas szüleiről később kiderül, megrendezték a halálukat, s erre csak akkor jövünk rá, mikor Nick meglátogatja testvérét egy üzemben.

Cliff: egyre idegesebb Jockey akciói miatt, s már aludni sem tud tőle. Nyugtatókon él, s újabb adagot íratna fel orvosával, aki azonban elutasítja kérését. Közli Cliffel, hogy a túlzott nyugtató függőséget okozhat, s ezt mint orvos nem vállahatja. Cliff ingerülten távozik, végül egyik nap elszunyókál az irodájában. Jackie próbálja rábírni arra, hogy változtasson az életén. Cliff úgy érzi, képtelen Jockeyt bármikor is sarokba szorítani. Találkozik Caseyvel és Slyjal is, s ironikusan gratulál nekik.

Ellie: nem hajlandó Claytonnal beszélni. Egyszer azonban megjelenik Southforkban, s beszélni akar feleségével. Ellie elmondja, nincs miről beszélni, mert mindent tud Davidtől róla és Lorelről. Clayton értetlenkedve áll Ellie előtt, aki meg van győződve arról, hogy férje félrelépett.

Clayton: miután megtudja, hogy David hazugságokkal tömte tele a fejét Ellie-nek, megfogadja, hogy felkeresi, s ízekre szedi. Elmegy Lorelhez, s kikeresi noteszából David számát és címét. Elmegy a lakására, s hirtelen meglepi az aljas hazudozót. Összeverekednek, majd egy akkorát kap David, hogy kifekszik a földön. Clayton gyorsan elmegy a helyszínről, de érzi, egy kicsit túllőtt a célon. Később felkeresik dallasi lakásán, s közlik vele, a rendőrség nevében le van tartóztatva David meggyilkolásának alapos gyanújával.

Ray: próbálja meggyőzni Charlie-t, hogy a svájci iskola az ő érdekében jött számításba. Búcsúzóul egy ajándékkal lepné meg nevelt lányát, amit azonban visszautasít. Kiviszi kis családját a repülőtérre, mikor az út szélén valaki defektet kap. Próbál segíteni a helyszínen, de nem sajnos nem tud. Amíg kiérkezik a szervíz, meghívja házába a nőt, aki szerfelett érdeklődik Ray iránt.

Jenna: Svájca megy Charlie-val.
Előzmény: ati86 (568)