locsemege Creative Commons License 2009.09.17 0 0 6983
Linux alatt még grafikus környezetben sem lennék képes kapásból megoldani olyan dolgokat, amelyek Windows alatt egyáltalán nem okoznak problémát - egyszerűen azért, mert nem tudom, hogyan kell, illetve nem ismerem elég jól a rendszert

Ez kizárólag megszokás kérdése. Én meg Windows-on szerencsétlenkedek. Míg Linuxon tudom, hogy a hangszervert kinyiffanthatom egy

pkill -x pulseaudio

ha nagyon meg van halva, akkor egy

pkill -KILL -x pulseaudio

paranccsal, újraindíthatom egy

pulseaudio -D

paranccsal, addig Windows-on lövésem sincs arról, hol találom a hangszervert, melyik process az, hogyan küldök neki SIGTERM-et, s ha ez nem hozza meg a kívánt eredményt, akkor SIGKILL-t, s hogyan indíthatom újra.

Ha egy számítógépet még sohasem használt embert Linux elé ültetsz, azt tanulja meg, az megy neki könnyen, ha Windows elé, akkor meg az. Egyik sem nehezebb a másiknál - illetve a Windows szerintem nehezebb, mert a registry nem túl beszédes fáiban tájékozódni embert próbáló feladat -, egyszerűen mások. Windows-os ismeretekkel, megszokással nyilván nem esik kézre a Linux használata, de ez fordítva ugyanígy elmondható. Hányszor írtam én ls parancsot dir helyett, illetve ifconfig parancsot ipconfig helyett Windows-on...
Előzmény: Dulifuli (6982)