ati86 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 568
274. rész - A bizalom
Rendezte. Larry Hagman

Jockey: próbálja elérni telefonon Aprilt, de a nő nem veszi fel. Találkozik Rayjel, s megkéri a férfit, hogy a pénzből, melyet neki ad, vásároljon fel West Star részvényeket számára. Ray illedelmesen, nyugodtan végighallgatja az ajánlatát, majd visszautasítja. Jockey ismét előhúzza az "apánké volt a társaság" klisét, de Rayt különösebben nem hatja meg. Slyt később megkéri, ne mutatkozzon nyilvánosan Casey Denault-val, nehogy elcsábítsák titkárnőnek. Sly közben Caseyvel találkozgat,s a férfi mélyebb érzései is megnyilvánulnak. Úgy látszik, érdekli a nő sorsa. Denault kifejti, eleinte apja miatt szállt be Jockey mellé, majd próbálta sarokba szorítani, de rájött nem megy neki. Sly vígasztalni próbálja. Otthon tartózkodik, mikor anyja megérkezik a kirándulásáról, Bobbyval azonban továbbra sem beszél sokat

Bobby: ma viszonylag kevés jelenetben volt látható. Megkérdezte anyját, hogy miattuk ment-e el messzire, vagy más miatt. Ellie kitérő választ ad a kérésére. Egy alkalommal váratlanul meglátogatja az irodájában Kay. Egy teljes napot szeretne tölteni Dallasban, amihez partnert keres. Bobby kapva kap az alkalmon, s elviszi mindenhová, bemutatja neki Dallas szépségit, sőt még egy vagány texasi cowboykalapot is vesz neki, majd végül egy hagyományos csehóba invitálja őt. Bobby elárulja neki, erre a pillanatra várt már jó ideje. Kay és ő végül összemelegednek, de ott van az a szomorú tény is, hogy a nő gépe éjfélkor indul.

Samantha: ma neki sem jutott nagy szerep. Először felkereste a felindult állapotban lévő Nicholast, aki továbbra sem mondott neki semmi konkrétumot a maffiás ügyéről. Miután meghallgatta Samanthát, elküldte otthonából. Később jelen van Ellie érkezténél, bár látja, nagyon fagyos a hangulat Clayton és Ellie között. Aprilt kifaggatják Joey Lombardyt illetően, s kiderül, a férfi Nick Pearce. Mivel nincs más választása, elárulja a nevet, s addig őt sem engedik el. Nemsokára megtalálják Nicholast, aki már pisztollyal felszerelkezve közlekedik. Elvezettetik szüleihez, s kiderül, Nick szülei meghaltak autóbalesetben. Teljesen összeomlik, de ugyanakkor nem akarja elhinni sem a hallottakat. Később, mikor a sírjukat is megtekintik, a maffia bérencei is meggyőződnek arról, hogy a szülők halottak.

Cliff: izgatottan hallgatja, amint tovább esik a West Star részvények ára a piacon. Közben Kimberly Cryder apja próbálja meggyőzni a közvéleményt, hogy az esés csak átmeneti. Gőzerővel belelendül a munkába, nem érdekli egészségi állapota sem, a háború annál inkább.

Ellie: megérkezik a kiruccanásból. Unokái ajándékokkal halmozza el, később Bobbyval beszélget az úszómedencés esetről. Mikor Clayton hazaér, próbál hozzá jó pofit vágni, de érezni, fagyos a hangulat köztük. Ellie később négyszemközt beszél Claytonnal, s elmondja neki, látta, amint Lorennel sétálgatott az utcán. Kijelenti, mindegy, mit jelentett a kapcsolat Claytonnak, vagy miért csinálta, az ő fájdalmára nincs gyógyír, érzéseit nem vette a játékkúra közben számításba. Kijelenti, férjének el kell költöznie Southforkból, bizalma megingott.

Clayton: mikor hazaérkezik Ellie, már nagyon várja. Később, mikor felesége saját irodájában felkeresi, meglepődik, mikor az rájön, Lorennel találkozgatott. Clayton elmondja neki, semmi komoly dolog nem volt köztük, a maga egykori fiatalságát szerette volna újra felfedezni a nőben. Hitet, reményt akart adni magának, hogy még idősebb korában is lehet valaki aktív ember, felnézhetnek még rá. Clayton úgy érezte, Ellie már csak egy bábuként kezeli, pláne azután, ami a műtéte után volt. Ellie azonban hajthatatlan.

Ray: találkozik Jockeyval, s meglepi ajánlata. Végighallgatja, hogy tudja, mit utasít vissza, de emellett még emlékezteti a múltbéli aljas húzásaira, amibe majdnem belehalt a fia, Johnny is. Megbeszélik Charlie-val, hogy egy svájci intézetbe szeretnék íratni. Charlie teljesen meglepődik az ötlet hallatán, s heves tiltakozásba kezd. A két szülő nagyon elszánt, de Ray az, aki főként jónak látja a megoldást. Kifejti, szereti Charlie-t, de valami nagyon félresiklott valahol, s ezért megoldást kell találni rá.

Jenna: eleinte még kiáll saját ötlete mellett, hogy Charlie Svájcba menjen. Később gondolkodik, s úgy érzi, a legfontosabb számára a lánya, ezért ha elkerül Svájcba, ős is vele lenni egy pár hétig, amíg megszokja az új helyet. Ray, ha nehezen is, de beleegyezik az ötletbe.
Előzmény: ati86 (564)