gergelics Creative Commons License 2009.09.15 0 0 19052
A gőzölésnek talán annyi előnye lehet, hogy nem marad benne semmi íz vagy szag...
Egyébként én desztillált vízzel hígítottam ki, nemhiszem h attól opálosodott...
Nekem is soknak tűnik amit eldobtam... 4 liter alszeszből kb 1,5 dl...
De opálos, volt és a szaga sem tetszett, nem akartam h rossz kerüljön bele, inkább legyen kicsit gyengébb a minőség...
A %-os értékekkel még mindig nem vagyok tisztában... csak űrmértékre megy vagy számít a szeszfok is? Legközelebb kihígítás után próbálom leszedni a kozmaolajat...
Én kb 40 fokosra hígítottam a kóstolgatáshoz...
Érdekes dolog ez... Ki tudja h milyen anyagok vannak az elejében és az összességében a középpárlattal milyen aromát adna... Az biztos hogy ez a legnehezebb része a dolognak...