Regiomontanus
2009.09.11
|
|
0 0
216
|
:-))) BÚJÓCSKA Keskeny út, széles út, kettő közt egy csorba kút. Ha benézel, jól vigyázz, rése száz és odva száz, ha sokáig kandikálsz, esztendőre megtalálsz. Kis dió, nagy dió, kettő közt egy mogyoró. Épült benn egy cifra ház, terme száz és tornya száz, ha sokáig benne jársz, esztendőre megtalálsz. Weöres Sándor :-))) MÓKUS CSALOGATÓ Erre csörög a dió, arra meg a mogyoró,- mogyoróbokron, diófán, mókusfüttyös domb alján. Csanádi Imre :-))) Mondókák: Itt csörög, itt pattog, Három véka mogyoró. Itt csörög, itt pattog Három szekér friss dió. :-))) Gyertek lányok a szőlőbe, Szedjünk diót a kötőbe, Piros almát a zsebünkbe, Dalolgassunk jó kedvünkbe! :-))) Elmentem én a szőlőbe, Szőlőt csipegetni, Utánam jött egy vén asszony Jól megveregetni. Elbújtam a nád közé, Sípot csinálgatni. Az én sípom azt fújja: Dirr-durr, csapodár, Ketten fogunk egy békát, Neked adom a farkát! :-))) ELJÖTT A SZÜRET Eljött a szüret, Itt van. Jó pohár mustot ittam. Lepényt is ettem, édest, igazi túrós bélest. Kongatják, kong a donga. Indulok ki a dombra. Hátamon öblös puttony. S még a Napból is must foly. Kányádi Sándor :-))) ELHAGYOTT CSIGAHÁZ Akármilyen cifra-tornyú: mire jó a csigaház? Tárt ajtaján, tárt ablakán a szél ki-be dudorász. Belébúvik Eső néne, belészagol Róka bátya: Hol a lakód, csigaház? Csigalépcsőn üldögélve, a huzattól dülöngélve, soványlábú pók tanyáz. Károlyi Amy :-)))    |
|