BigyoMail Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1537
"A tragikus az, hogy '90-ben a "létezett szocializmus"-ban csalódott emberek vágya/bizalma egy olyan formációt juttatott pozícióba, ami politikailag, gazdaságilag tönkrevágta a valódi "váltás" esélyét is"

Ezt a közkeletű véleményt nem osztom, ugyanis úgy gondolom, hogy az nem volt bűn, hogy valakik rendszerváltás címszóval magánosításba kezdtek, ahelyett, hogy Kádár elvtárs vívmányait maradéktalanul megőrizték volna. Az, hogy nem kezdtek kommunistákat kivégezni, és partvonalon kívülre tenni, meg elég jól megkülönbözteti őket a kommunistáktól, akik az előző rendszer vezetőit vagy kivégezték, vagy eltávolították és kisemmizték.


""Most biztosan megleplek, de a demokrácia arról szól, hogy a többség akarata érvényesül."

..igen? Ezt komolyan is gondolod?"

Nem csak én de kivétel nélkül minden politológus és a téma összes szakértője.


"No áruld már el, hogy a listás megoldás hogy szolgálja ezt?"

Biztos nem figyeltél, de azon a listán képviselőjelöltek vannak... Amúgy a lista arra való, hogy olyan szakértőket is be lehessen juttatni a parlamentbe, akik egyéni jelöltként nem képesek bejutni a parlamentbe, de szaktudásukra szükség van. (Persze a ma népszerű pártjai a haverok bejuttatására használják, akik még arra sem képesek, hogy önállóan szavazatot szerezzenek.)


""amíg az van, addig el kell fogadni az alapelveit"

Miért is kell elfogadni? Mert nincs jobb? Megetted Te is ezt az ósdi dumát? Ez csak arra jó, hogy tompulj, azt válaszd, akit kínálnak, másra nem :-((("

Már az előbb is feltűnt, hogy rosszul értelmezed a demokráciát, illetve lövésed sincs arról, hogy milyen a választási rendszer. Neked elárulom, amit amúgy elvileg mindenkinek tudni kellene: Arra szavazol, akire akarsz, ha egyik sem tetszik, magad is indulhatsz a választáson. Én ennél jobb rendszert csak egyet ismerek, ami nem az általános, hanem a korlátozott választójogról szól, de így sem rossz, csak nehezebb. Azoknak, akiknek nem lenne érdemes szavazati jogot adni, bármit be lehet adni, és annak ellenkezőjét is, ílyen szempontból irrelevánsa szavazáson való részvételük, csak az a baj, hogy miattuk bárki hatalomhoz juthat, aki kellő mennyiségű ingyenleves, ingyenkórházat, meg ingyenjólétet ígér. Ők azok, akik annyira tompák, hogy meglepődnek az öszödi beszéd tartalmán, holott az már évek óta világos volt mindenkinek, aki meghallgatta a Fidesz erre vonatkozó figyelmeztetéseit.
Előzmény: titkom (1534)