lendületlenül Creative Commons License 2009.09.07 0 0 12468

http://www.origo.hu/itthon/20090907-gyurcsany-uzemszunet-alatti-kisfoldalatti-aluljarojaba-tavozott.html

 

Titok, mit csinált Gyurcsány a lezárt földalattiban

 

A kisföldalatti megállója felé távozott Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök szombat délután a melegfelvonulásról, csakhogy abban az időpontban a földalatti éppen nem közlekedett a rendezvény miatt. Sem a BKV, sem a Gyurcsányt védő Köztársasági Őrezred nem árulja el, mit keresett a korábbi kormányfő a megállónál, ahogy azt sem, hogy különszerelvény vitte-e el a helyszínről.

A BKV sajtóosztálya nem válaszolt arra a kérdésre, indult-e a szombati üzemszünet alatt olyan különszerelvény, amellyel Gyurcsány távozhatott a felvonulásról. A BKV a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivőjéhez irányított át a kérdéseinkkel arra hivatkozva, hogy a rendőrség rendelte el a lezárást és annak feloldását is, így az intézkedés részleteiről őket kell kérdezni.

A BRFK kommunikációs osztálya megkeresésünkre csak annyit válaszolt, hogy a Köztársasági Őrezredhez kell fordulnunk, mert a volt miniszterelnök védett személy, és biztonságáért az őrezred felel. A Köztársasági Őrezred szóvivője azonban újbóli érdeklődésünkre sem árult el részleteket.

Szerettük volna megkérdezni a történtekről magát Gyurcsány Ferencet. A korábbi miniszterelnök jelenleg a Táncsics Mihály Alapítvány kuratóriumi elnöke, ezért az alapítványon keresztül próbáltuk felvenni vele a kapcsolatot, de választ egyelőre nem kaptunk levelünkre.

 

Hiába,Ő még mindig egyenlőbb....-)))