secperc Creative Commons License 2009.09.07 0 0 928
Sziasztok! 

Megejtettük ma a dokinál a látogatást Berryvel. Sajnos nincsenek jó hireim, a kutya allergiás, de nem tudni mire. Hála az égnek még az elején vagyunk és csak az tipikus, hogy pár hete begyulladt mindkét füle, a bőrén még nem látszik semmi, de az állvakarás + a lágyékvakarás és az elülső mancsok folyamatos nyalása azt jelzi, hogy a kutyának viszket a bőre valamilyen allergiától.  A következőket kaptuk: egy fürdetőt , melynek neve DERMILEN - ezzel hetente kell fürdetnünk. A kaját leállitották és az Eukanubának a Dermatosis FP - hypoallergén tápját kell Berrynek adni 2 hónapig. Ha ez nem fog menni - köztudottan útálja a tápot - akkor a rendes kajájába fogunk kapni valamilyen cseppeket, ami közömbösiti a nem tudom mit:-DDD Nem figyeltem túlságosan arra, mert még nem tartunk ott. Hetenete controll és ha nem javul akkor elvégzik az allergológiai vizsgálatot és kiderül, hogy mire is allergiás. Csak addig nem akartak baromi költségekbe verni, hátha ezzel a "próbababáskodással" véletlenül eltaláljuk a szarva közt a tőgyét:-CCCCCCCC

Mazsi: direkte rákérdeztem a Bodri kontra régi dolgokra, miattad is, meg a főzött kaja miatt is - mivel ismerem a kutyámat és a szivem fog megszakadni, ha éhezni látom majd:-CCCCCC - s azt mondta a doki, hogy bizony régen is volt allergia, csak akkor nem tudták az emberek, hogy mi az, és ha lerágta magát sebesre és elfertőződtek a sebek, egyszerűen lelőtték és hoztak másik kutyát:-CCCC

Az allergia oka, mint tudjuk, nem tudják!!!!:-CCCCC A kutyáknál az állomány kb. 10%-a allergiás és nem tudni, hogyan alakul ki, valószinű ettől a fene nagy urbanizációtól is van (magánvéleményem) - de innentől kezdve minden augusztus elejétől kezdhetek majd mindig szivni vele, mert sajnos évente elő fog jönni. Nyilván valamilyen növény lesz, vagy pollenallergia, és nem a kaja, de próbál a doki több szálon elindulni. Sajnos még a füle sem jött rendbe tökéletesen, igy azt is kezelni kell OTI-CLEAN fültisztitó spraj-val + Surolan csepekkel. Szóval nem monhatom, hogy marhára boldog vagyok, sőt:-((((

Csak azt nem tudom, hogy én hogyan fogom kibirni, hogy Berry 3-4 vagy ki tudja hány napig nem fog ráfanyalodni a tápra, mert ilyet már csináltam, hogy átszoktatom - de már kisebb korában sem ment, mint tudjátok, s ez engem visel meg lelkileg a legjobban. Most talán az segit, hogy az Ő érdekében teszem, hogy meggyógyuljon.....