Okoska13 Creative Commons License 2009.09.06 -1 0 170

Tudod az a baj, hogy nagyon is észrevettem, hogy az M1 kar mentén sűrűbben sorakoznak a hullámok. Ezért vettem rövidebb hullám,hosszakat figyelembe a számításoknál. Ez az egész számításom lényege, ha képes lennél felfogni, vagy ha valóban akarnád megérteni, hogy miről is van szó.

 

Mivel alapfoghalmakkal nem vagy(tok) tisztában, javaslom pl az alábbi topikok tanulmányozását:

 

http://www.physics.udel.edu/~watson/phys208/phasor-animation.html

 

Ez a Fazorról szól.Talán segít. Akkor is ki lehet számítani a fáziskülönbséget két távolság között, ha egy képzeletbeli pillanatfelvétellel kimerevíted (képzeletben) a folytoin távolodó hullámokat. Ilyenkor azután elég csak a hullámhosszakat megszámolni.

 

 

A másik teljesen sötét terület nektek a hullámoptika. Csak a lineáris optikában próbáltok mozogni, de ott is teljesen értelmetlen módon. Az alábbi topik gyönyörűen bemutatja, hogy mi megy végbe a Huygens-féle kettős rés kísérletben, olvassátok el. Talán segít közelebb jutnotok a valódi problémákhoz.

 

 

http://www.lightandmatter.com/html_books/5op/ch05/ch05.html

 

 

Nem veszitek észre, hogy az MM-interferométerben is gömbhullámok terjednek, ha a fény hullámelmélete alapján gondolkodunk, és nem pedig magyányos fotonocskák röpködne és miközben műlik az idő, változnak a fotonocskák fázisaik. Te (ti) ebben a téves bűvkörben éltek.

 

Még egy olyan primitív hullámoptikai alapelvet sem vagytok képesek felfogni, hogy ha a fényforrás mozog az éterben, akkor a körülötte létrejövő gömbhullámok Doppler-hullámteret hoznak létre AZ ÉTRBEN maguk körül. És azt sem fogjátok fel, hogy az interferométer karjai mentén ugyancsak ez a Doppler hullámtér helyezkedik el. A hullámok csak az éterben terjednek, a kar pedig valahol van ebben az éterben kialalkult és abban tguló hullámtérben. Az F és M1 tükrök távolsága pedig nem változik, annak ellenére, hogy együtt mozog a szerkezet a Doppler hullámtér középpontjával. A két tükör közötti fázis-különbséget kizárólag a közöttük lévő távolság határozza meg. Az időnek és a fény által megtett útnak semnmiféle szerepe nincs. A Doppler-térben kialakult hullámhosszak az egyedül irányadóak, ezek persze függenek az éterszél sebességétől. Mint láthatzó, ezt figyelembe is vettem a hullámhosszak kiszámításánál.

 

Nem kell szágyellni, Michelson, és az utána következő összes fizikus nem vette észre. Akkor igazán nem nagy szégyen, ha nektek sem sikerült.

 

Ami pedig a mi kis vitánkat illeti, annak célja az volt, hogy lássam, tudtok-e valami érdemleges ellenérvet mondani. Továbbá, hogy okos emberek ismeretségéhez jussak. Ezért nem titkosítottam a mail címemet, amit a moderátorok és ismerőseik amúgyis meg tudnak nézni.

 

Az épületes vita során bizonyossá vált, hogy

 

1. Nem értitek az alapelveket, vagy

2) Nem akarjátok érteni, mert nem őszinte, az igazságot kereső gondolkodók vagytok, hanem propagandisták.

 

Nagy eredményei voltak ennek a kis társalgásunknak más tekintetben is, sok élrtelmes emberrel kerültem közvetlenül kapcsolatba, akik megkerestek E-mail-ben. Na az ő véleményüket kellene elolvasnotok mókuskáim.

 

További kellemes mocskolódást.

 

Különösen kólaerdő aranyos 132-es sz. megjegyzése volt kiemelkedően intelligens. Remélem volt kint a szombati felvonuláson, és megtalálta élete párját. Én sajnos nem segíthetek neki.

 

Üdvözlettel mindenkinek, elsősorban azoknak, akiket igazán érdekel a téma. Az Einstein propagandista is ember, úgyhogy benneteket is üdvözöllek, mmormota, NevemTeve, és társaitok. Na SimplyRedet se hagyjam ki. Mostanában mintha szótlan lenne, csak nincs valami baja?

 

 

Korom Gyulka dr.

Előzmény: mmormota (169)