eLGee Creative Commons License 2009.09.05 0 0 14954

Húzd meg a kilincset, akkor se nyit? Nem csak optikai érzékelő van az ajtóban, hanem a kilincsnél is van egy mikrokapcsoló, arra is nyitnia kellene. Ha nem műxik, akkor lehet vezetékszakadás vagy kontakthiba is.

 

Toronycsapágyat egyszerű ellenőrizni: állóhelyzetben elfordítod a kormányt az egyik végállásba, majd át a másikba, ha közben ilyen pendülő-roppanó hangokat ad, akkor cserés a toronycsapágy. Nem nagy összeg a csapágy maga, olyan 8e körül van a pár, berakni viszont... ahhoz rendesen szét kell bombázni a futóművet. Érdemes ellnőriztetni a lengéscsillapítókat is előtte, mert ha már toronycsapágy csere lesz, akkor egyúttal azt is lehet cserélni (amennyiben szükséges).

 

Nekem 154e van a kocsiban és most kell első lengéscsillapítót cserélnem, mert már xar, ellenben a 4. toronycsapágy van benn (és ez is lassan kezd halódni). Ha most szétbombázom a lengéscsillapító miatt, akkor automatikusan fogok toronycsapágyat is cserélni. A csapágycserénél van egy lényeges dolog: csere előtt szét kell pattintani és vastagon megtömni zsírral.

Sajnos azért megy tönkre sűrűn, mert szar konstrukció, a felverődő víz, por, homok mind be tud jutni a csapágyhoz, ami megeszi azt.

Előzmény: fodorn (14952)