saukoo Creative Commons License 2009.09.05 0 0 1204

Volt itt (ill. a szaktopikban) egy kis vita a nyáron..   ahol a "hozzáértő repülős szakik" bizonygatták - kitiltásig menően -, hogy mennyire hülyeség az alábbi megoldás.  ..Ez a Thomas Enders (Airbus főnök) is biztos nagyon hülye lehet, Tilcsák be !!!....  :-)

 



Az Airbus kidobná a feketedobozt

 

A fekete dobozt egyes repülőgép-szerencsétlenségek esetében sohasem találják meg, más esetekben annyira megrongálódik, hogy az adatokat nem lehet hasznosítani.

A vezető európai repülőgépgyártó cég, az Airbus elnök-vezérigazgatója azzal a javaslattal állt elő, hogy a repülési adatokat rögzítő berendezést, a fekete dobozt a jövő repülőgépein műholdas adattovábbító rendszerrel helyettesítsék.

 

A német Thomas Enders a Le Parisien című lapnak adott interjúval az iparágat foglalkoztató régi vitát elevenít fel. Az Airbus főnöke szerint a fekete doboz helyett - amelyet egyes repülőgép-szerencsétlenségek esetében sohasem találnak meg, más esetekben annyira megrongálódnak, hogy adataikat nem lehet hasznosítani - az utazás paramétereit folyamatosan műholdas rendszerek révén kellene továbbítani és így tárolni.

...

 

http://index.hu/tudomany/2009/09/05/az_airbus_kidobna_a_feketedobozt/