nemethla
2009.09.04
|
|
0 0
12723
|
Röviden pár érdekesség. Kölcsönlkaptam tesztre egy PW Flex TT5-ös párost. Néhány kép erejéig a munkahelyemen működött. Kikapcs, jön haza, itthon teszt. Semmi. Az adó-vevő jelzett egymásnak, hogy megy, de a vevő nem villantotta el a rászúrt vakut a papucsban (két 580-asról van szó). Aztán érdekességképpen még a fgépen lévő vaku is szinkronhibásan villant 1/100-ados záridőnél. De a fogadó oldal egyszer sem villant el, se tesztre, se exponáláskor. Ugyanakkor a nem TTL oldala hibátlanul üzemelt, a zsinóros szinkront vette-vitte. Amikor még a melóhelyen ment az E_TTL is, akkor is furcsa volt, hogy nem vitte át a fókusz adatot, a blendét sem mindig, és több képen sem éreztem, hogy igazán bemérte volna a másik vakut, miként az infrás master/slavenél ez működik. Kérdésem, használ-e valaki Canonon PW tt5-öt, és van-e tapasztalata? Ja, még annyit, a firmware-t frissítettem, de az volt rajta, aminek kell lennie, a fgép adatokat beállítottam, a szinkronidőt is, szóval részemről mindent megtettem, amit lehet. Ja, még egy érdekesség: volt többször ( a fiam 350D-jével is), hogy átváltotta a fgép záridejét a legrövidebbre (8000-ed ill 4000-edre). Szóval van valaki, akinek hibátlanul megy? |
|