motinka Creative Commons License 2009.09.03 0 0 18141
Szerintem a galvanizált az eléggé jól tűri a víz különböző formáit.
Attól nem kell tartanod hogy elrozsdásodik pár év alatt, gondolj a galvanizált autókra, 10 -12 év átrozsdásodás garanciát adnak rájuk.
A hungarocell inkább a lesüllyesztés miatti hőveszteség miatt indokolt, mivel a földben nem tud annyira felmelegedni mintha szabadon állna föld felett a medence.
Azt sem értem hogy egy ilyen medencénél hova, hogyan rakod a fenék összefolyót, meg minek 2 db befúvó egy ekkora medencéhez?
Én a helyedbe ha már betonozni akarsz, akkor zsalu kövezném a paláston kívül, ha nagyon akarod tegyél a palást és a zsalukő közé hungarocell táblákat.
Ennek annyi előnye van, ha leereszted teljesen a medencét, akkor sem tudja - egy nagyobb zápor után - a föld bedönteni a medence oldalát.
A befúvónak és a szkimmernek ki kell vágni a palástot és a fóliát is, de ezt egy ügyes kezű emberke meg tudja oldani.
Hát igen, ha zsalukövezed akkor ezekre a nyílásokra a zsalukőnél oda kell figyelni, plusz az aknát is ebből célszerű és 1xű kialakítani.
Ehhez egy ügyes kőműves mesternél nagyobb szakember nem kell.
Én a helyedben inkább egy világítást vettem volna bele mint összefolyót meg plusz befúvót.
Jövőre lehet hogy én is szétszedem és körbe zsalukövezem az enyémet, mert csak úgy lehet a medence közvetlen környezetét rendesen megcsinálni.
Ja és még egy fontos dolog: nem szabad teljesen besűllyeszteni, inkább egy dombszerű képződmény legyen a környezete, na nem a Bakonyra gondolok, elég kb 10-15 cm kiemelkedés a terepszintből, azaz egy lépcsőfok.
Több szempontból is előnyös ez a megoldás, a szél a "szemetet" nehezebben hordja bele, a víz (zivatar esetén) nem felé, hanem el folyik tőle, és nem utolsó sorban azt a 5 m3 földet amit kitermeltek a medence helyéről annak van helye :o)
És így a végére itt az én kis medencém.


Előzmény: judo77 (18121)