judo77 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 18104
 

Sziasztok!

 

A segítségeteket kérném a következőkben!

 

Kezdő medencés vagyok ezért úgy döntöttem, hogy egy közép kategóriás fémfalas fóliás medencével kezdem a pályafutásomat.

 

Vásároltam egy 4.5*1.2-es kerek fémfalas fóliás medencét az Aqualingnél.(Riviéra)
Vettem hozzá egy 5m3/h aknába telepíthető vízforgatót és szkimmert 2db befúvóval és fenékürítőt. Ja, és 3 lépcsős kis ívű létrát is vettem hozzá.

 

Számtalan üzletben jártam és úgy gondoltam a végén, hogy teljesen mindegy milyen márkájú(sunnypool, krülland stb...) medencét veszek, mert ezeknél a medencéknél a fólia a lényeg. Az enyémben 0.4-es fólia van ami az én meglátásom szerint is karcsú, de megfelelő vízkezeléssel szerintem 4-5 évet bírni fogja és utánna ha még egyáltalán akarok medencét, kicseréltetem 0.6 v 0.8-as fóliára.

 

De, térjünk a kérdésre, mert a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok:

 

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ha lesüllyesztem teljesen akkor az acélfal ami galvanizált és festett meddig fogja bírni. Az acélfal és a föld közé 2cm-es vízzáró hungarocel és földnedves beton kerül (20cm). Tehát elméletileg víz nem fogja kívülről érni az acélfalat. Bár nem vagyok műszaki szakember, de aki ért hozzá, azt mondta, hogy a galvanizált acél akár 20 évet is kibír mert a kezelése miatt nem korrodálódik.

 

 

Köszönöm a segítségeteket!