Ixion77 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 123
Senki sem panaszkodott:
Én akárhányszor kifogásoltam bármit, mindig azt a választ kaptam, hogy én vagyok az első akinek problémája van, rajtam kívül minden Cordia ügyfél békés, boldog és maximálisan elégedett...

Kötbér Júl. 31-el lezárva:
Nem az a dátum számít, amit egy levélbe ők beleírnak, hanem szerződés szerint a kiértesítési dátum, azaz (szintén szerződés szerint) a levél feladási napja + 5 nap. Én pl. ma, szept. 2.-án kaptam meg a levelet, úgyhogy máig minimum jár a kötbér.
Mindmáig egy q**** telefonhívás se jött, hogy mégis mikor vehetem át a múlt télre ígért lakásomat...

Padkafal:
A legutolsó terveken valóban szerepel, én anno egyből rá is kérdeztem hogy mi is az. Újra is kellett miatta tervezünk a fürdőszobát.

Mérőóra ajtó:
Nem tudom, az én lakásomban hová rakták, de bosszant két okból:
1, Anno tervezéskor direkt kérdeztem, hogy hol lesznek a mérőórák, és azt a választ kaptam, hogy a lakáson kívül (folyosón)
2, A fürdőszobai látványtervek éppen azért készülnek, hogy az eladónak és vevőnek egyaránt egyértelmű legyen, hogy fog a fürdő kinézni. Ha nem úgy néz ki, akkor az nem a terveknek megfelelő teljesítés, ergo nem veendő át.

Egyebek:
Én eddig ahányszor a leendő lakásomban jártam, mindig iszonyatos negatív meglepetéseket tapasztaltam.
1. alkalom: Az erkélykorlát felett a plafonon valami 30 cm-t leereszkedő betonáthidalás van (a terven nem szerepel), a belső falak nem ott vannak ahol megbeszéltük, mert "A kivitelező nem kapta meg a Cordiától időben a terveket". (A közösen aláírt tervek szerint tőlem megkapták fél évvel korábban, így kénytelenek voltak lebontani és átpakolni őket a terv szerinti helyükre.)
2. alkalom: Az erkély és a szobák közt 15 centis küszöbök nőttek, a panorámaablakok egy nagy alsó és egy kis felső részre osztódtak, a klímák nem a megbeszélt helyekre kerültek, stb.
Mindkétszer: Saját leendő lakásomban tilos lefotóznom hogy merre futnak a falakban a csövek és vezetékek, de mikor rákérdezek hogy ugye akkor kapok erről dokumentációt, akkor csak hebegnek-habognak.
Idén már a közelébe se mentem a háznak, mert csak megint felbosszantanának...

A fotókon feltűnt nekem valami:
Jól látom, hogy az erkélyek mellett 25 centis vackok lógnak ki a falból, amik az erkélyekről a vizet a semmibe vezetik? Ott fog zuhanni víz 6-8 emeletet ahelyett hogy csináltak volna neki ereszcsatornát?... Egyrészt idővel ronda fekete koszcsíkok lesznek alattuk a falon, másrészt nekem direkt azért kellett tőlük rendelnem a klímát a piaci ár két és félszereséért, merthogy "a kondenzvíz a díszburkolat alatti csatornába lesz vezetve, így a kültéri egység utólagos telepítése nem lesz lehetséges".

Én a szerződéskötésig voltam elégedett a Cordiával, azóta sz*nak a fejemre, mindennel késnek, saját korábbi kijelentéseiket letagadják (pl. a klíma 3-szorosába került az szerződéskor adott "becsült ár"-nak), a kivitelezés pocsék, a hozzáállás felháborító (kivétel az új ügyfélkapcsolatos hölgy, aki kedves, csak tehetetlen).