IDE1.szolo Creative Commons License 2009.09.01 0 0 58
Ez attól függ, hogy mit szab meg a jog az érvényességi % alapjának...
((-előre bocsájtom, hogy a választási törvény "minősége" harmat GYÖNGE!))

7. § (1) Az egyéni választókerületben az első választási fordulóban (...) feltéve, hogy a szavazáson a választókerület választópolgárainak több mint a fele szavazott. (...)
(2) Ha az első választási fordulóban nem szavazott a választókerület választópolgárainak több mint a fele, (a továbbiakban: érvénytelen választási forduló)

8. § (1) A területi választókerületben (...) feltéve, ha a választópolgároknak több mint a fele szavazott. (...)
(2) Ha a területi választókerületben az első választási forduló érvénytelen, mert azon a választópolgároknak több mint a fele nem vett részt, (...)

Nos, ez a "nem vett részt" még értelmezhető úgy, hogy HA felvette a szavazólapot, azzal már résztvevőjévé vált a szavazásnak, tehát igazad van!
Viszont ez a "szavazott" egyértelműen azokat jelenti, akik nem csak felvették a lapjukat, hanem le is adták azt - érvényesen, vagy érvénytelenül:) - tehát nincs igazad!

Egyébként az meg külön érdekesség, hogy hová sorolnád a fenti (negatív!) megfogalmazások alapján azt az esetet, amikor épp a FELE? Mert nem egyenlő a több mint a fele "nem vett részt" a több mint a fele nem "vett részt"-el! (szerintem:)
Előzmény: Derek (54)