Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.09.01 0 0 7749
1. Szakmaszeretet: Aki szereti a szakmáját az nyilván, az nyilván jól is fogja azt művelni, így nem hoz magára, barátaira, évfolyamára és az Alma Materra szégyent.

2. Barátság: Hogy ne legyen precedens arra, hogy valakit otthagynak a társai, miközben eszméletlenül fetreng a villanyoszlop alatt. Ezzel fejezted be a mondanivalódat, úgy gondoltam, hogy ezt a példát hozom fel, pedig kismilliót írhattam volna.

3. Vidámság: Bánatosan nem lehet mulatni, csak inni.

4. Kollegalitás: Egy mindenkiért, mindenki egyért. A Cantusok Körének honlapján olvastam egy Riedl Gyula vasdiplomás erdőmérnökkel készített riportot. Egyébként az Ifjúsági Kör titkára is volt egy időben. Tőle fogok most idézni, kedves történet lesz, ígérem.
"Az egyik szakestélyről a kora hajnali órákban hazajövet, a Deák téren elkezdtük a „Tóbiást-t”. Egy nagyon kedves barátunk, Benedek Bandi, bányamérnök hallgató elfelejtette eloltani a bányamécsét, mikor a Tóbiás-ra előkerülő rendőrök elől egy bokorba bújt. Mi többiek szétszéledtünk, de láttuk, hogy az egyik rendőr észrevette a bokorban fénylő világosságot. Meg kellett mentenünk Bandit. Véssey Róbert, „Öcsi”, hátulról becserkészte a rendőrt és a fülig nyomta be csákóját. Amíg az a fejfedőjével vesződött, addigra mindannyian kereket oldottunk. Bandi barátunk hangos szóval kereste barátját: - Öcsi hol vagy? – kiabálta. A derékszíj övéről leolvasott 462-es számú rendőr barátunk már nem tudott elfogni senkit. Csak az Öcsi nevet jegyezte meg magának. Feljelentésére a rendőrség a Főiskolán kereste az „Öcsit”. Dolguk végezetlenül fejezték be a nyomozást, mert a megkérdezettek mindegyike „Öcsi” becenévre hallgatott. "