Stavsjö Creative Commons License 2009.09.01 0 0 2233

Szia Pardosa!

 

Köszönöm gyors válaszod! Pécsi vagyok. Szeretek kirándulgatni erre-arra. Ha tudsz javasolni valami jó lelôhelyet Pécs közélében, azt nagyon megköszönöm.

Úgy tudom, hogy a nôstények a nagyobbak. Ha így van, akkor én nem bánom, hogy hímet nem tudok fotózni. Majd talán jövôre. A hímek mikor láthatók? Korábban? Mikor párzanak ezek?

Bocs, ha baromságokat kérdezek, de nem tudtam minden egyes hozzászólást elolvasni.

Azt mindenesetre olvastam már, hogy elég agresszív és még ugrik is. Megpróbálom majd úgy lefotózni, hogy ne kerüljön erre sor. Hogy ne mérgesítsem fel. :)

Olvastam többektôl, hogy milyen keserves kínokat okoz a harapása. Bele sem merek gondolni, mi történne, ha egy kisbabát, csecsemôt harapna meg. Akkor talán még halálos is lehet?

Ahogy írtam korábban is, csak egyszer akadtam vele össze. Komolyan mondom, hogy én még ennyire ijesztô pókot nem láttam.

 

Egy másik kérdés. A többi pókfaj mennyire agresszív? Olvastam még régebben, hogy a Búvárpók, meg a Szongáriai Cselôpók lehet még "veszélyes". Ez mennyire igaz? Ezek mennyire támadnak? Gondolom ezeknek a harapása nem dönti ágynak az embert. Keresztespókok, farkaspókok mennyire "harapósak"?

Vagy egyáltalán, melyik pókok harapnak még a Mérges Dajkapókon kívül Magyarországon?

 

Előzmény: pardosa (2232)