karrier Creative Commons License 2009.08.31 0 0 7742
A gond a sorrenddel van.
Hiába mutatná meg egy Firma, hogy törődik a balekkal, ha a balek el sem jut odáig...

"...voltak akik a második napon eltávoztak köreinkből, mondván ez nem nekik való. Isten lássa lelkemet örültem neki, hogy nem fogják rombolni a csapatokat."

Ez igen nagy hiba, hogy így gondolkodsz. Mert vesztettetek/vesztettünk pár embert. Amikor a firma arra büszke, hogy hány embert üldözött el már a balekhétről, az baj. Ha ez a mérce. Hogy mennyire tudja kikészíteni a másik embert...

Hol van az az ugratás, hogy egy profnak álcázott Firma a Garamberzencéről Selmeczre sétáló pogányoknak azt mondja, hogy jól tömjék meg a zsebeiket kövekkel, mert kell az iskolai gyűjteménybe, attól, hogy egy láthatólag a kiborulás szélén egyensúlyozó, totál gátlásos, anyuci kezét még 18 évesen is remegve fogó lányt egy 2m magas firma beparancsolja a pocsolyába és még rá is ül a hátára??? Azért a kettő között van különbség... azt hiszem. Persze a megoldás, hogy ne vegyünk fel lányokat. :) De ez a kurva liberális szellem nem teszi lehetővé. :)
Amikor a meglett férfiemberek mesélik nekem, hogy látták ezeket az "állatokat", és remegve szorult össze a gyomruk, mert a legrosszabb katonaszivatásokat elevenítette fel bennük a dolog... És mindezt a nyílt utcán, részegen, kontroll nélkül. Még ha a botankertben lenne, de ezek arra se képesek hogy ott csinálják.

Eszembe jutott egy rég elfeledett mesterség: fuhrwerk és a saufcomissar.
Szerdán és szombaton kötelező ivászat volt, nyilván nem józan állapotban fejeződött be a dolog, de részeg/fetrengő egyetemistát a város sosem látott.
Az ő dolguk volt, hogy ez ne történjen meg, mert hazavitték a nyomorultakat.
A többi, aki meg "jókedvű" volt, nyugodtan tóbiásozhatott, és szaladhatott a karhatalom elől, ha kellett. Ilyen ma nincs, az a normális ha részegen óbégatnak mindenhol ahol csak lehet.

És ez még csak a balekhét volt...
Előzmény: Tőr a Szívbe (7740)