Niceee King Doom Creative Commons License 2009.08.31 0 0 92825
Szegény hülye Matolcsy az olajkorszak végét egy új diadalnak látja, fideszesek úgy tudják, ő lesz a gazdasági miniszter:

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0908/zold_new_deal

Zöld New Deal
Meg fog lepődni - mi vár ránk a jövő évtől?

"Ezért zárjuk le a kőolajkorszakot és nyitjuk meg a zöld energiák korát. Már elindult az emberiség harmadik nagy ipari forradalma, amely a zöld energiák és az új kommunikációs eszközök, a számítógép, az internet, a műholdak összekapcsolódására épül. Az első ipari forradalomban a szén és a könyvnyomtatás, a másodikban az olaj és a távíró, a telefon, a rádió, valamint a tévé kapcsolódtak össze. Egy új energiaforrás és egy új kommunikációs technika összekapcsolódása áll mindig a nagy fordulatok mögött: ma is ez történik."

"Magyarország bőséges megújuló energiaforrással rendelkezik a nap-, a geotermikus energia, a földhő és a bioenergia terén: mai kiaknázásuk azonban siralmasan alacsony, a 2020-as célok pedig vérszegények. Hazánkban a választásokat követő gazdaságpolitikai fordulat keretében létrejöhet a régen várt magyar zöld New Deal, az atomenergia és a megújulók koalíciója."

------------

Természetesen a Zöld Megváltásnak van egy apró előfeltétele: ehhez ránk, az én üdvözítő pártomra kell szavaznotok, kedves olvasók...
Sugallja Matolcsy. Ez a faszfej az olajkorszak végét abból vezeti le, hogy koszoljuk az éghajlatot, ami igaz is, de a nem megújuló olaj kitermeléscsökkenése valahogy nem fért bele a cikkecskébe, mint másik, sőt önmagában elegendő ok. A zöld energiaforrások skálázhatósága, EROEI-je, a mai energiazabáló jóléti társadalom fenntarthatósága ilyen szép tiszta zöld izékkel szintén nem kérdés.

HÜLYE MATOLCSY!!!