Sziasztok, tanacsot szeretnek kerni... A kozeljovoben szeretnenk csaladi hazba koltozni letszamnovekedes miatt. A jelenlegi lakast talan 16-17 millioert el tudnank adni, es ehhez felvennenk 5-6 millio hitelt, tehat lenne 21-22 millionk. Veresegyhaz, Fot, Kistarcsa kornyeken, es 80-90nm-es hazban gondolkodunk...
Ket lehetoseg lenne:
1. Kesz hazat veszunk. A hirdeteseket nezve eleg sok hasznaltat es ujepitesut is hirdetnek ebben az arkategoriaban, foleg sorhazat, ikerhazat. Csak azt nem tudom, mennyire megbizhatok ezek a hazak, mi fer bele ennyi penzbe. Foleg a szigeteles aggaszt, azt altalaban nem szoktak eltulozni...
2. Veszunk egy telket, es belevagunk egy epitkezesbe. Itt az a problema, hogy meg soha nem epitkeztem :), igy elkepzelesem sincs, mennyibol lehet kihozni egy 80-90nm koruli hazat. A telekarakat elnezve jo esetben is 13-14millio maradna az epitkezesre, amibol nem tudom, mit lehetne kihozni...
Bejon meg a kepbe a csaladtamogatasi rendszer is. Nem tudom, erdemes-e arra szamitani, hogy a kovetkezo kormany visszaallitja ezeket. Sajnos a szocpolrol lecsusztunk, pedig ha lenne, lehet, hogy nem vacillalnek ennyit.
Szoval ti mit tanacsolnatok?