Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 4909

Üdv!

Elkezdtem a fűtésrendszerem átalakítását. A régi 2 colos gravitációs rendszert kiszedtem, a házban a maradék radiátorokat kicseréltem és rézcsövesre cseréltem mindent. Most sima gázzal tökéletesen megy a rendszer.

A puffer tartályt megrendeltem, a héten megyek érte, lesz egy 1000 literes magnet kft-s tartályom sima, nem höcserélős (anyagi okok döntöttek).

A tartály a ház mellett lesz felállítva a pince ajtónál, és rajta a tervek szerint egy 5 cm-es kasírozott kőgyapot szigetelés, és az egész egy olyan "kutricában" lesz, ami megfelel egy hűtőkamrának, vagyis 10 cm-es hűtőház panelokkal lesz körülvéve (kb 120*120 cm 2,4 m magas ez olyan 1 méteres szigetelt falnak felel meg). A "kutrica" déli oldalon lesz egy féltető alatt. A csövek 5/4-esek szigetelve futnak majd a pincébe a vegyes kazánhoz (Demrad öntöttvas 35 kW).

A rendszer zárt lesz (sajnos a cirkó csak így üzemel) ezért lesz benne egy 150 literes tágulási, egy automata kazántöltő, 2 db 2,5 bar-os biztonsági, egy 3 bar-os biztonsági, egy Honeywell TS130-as termikus szelep, szivattyú elkerülő rugó nélküli visszacsapóval és a szokásos ESBE keverők a fűtés és a kazánkörbe. Még opció a UPS Smart szünetmentes, ami csak pénzkérdés.

Az egész topikot elolvastam plusz a Puffer topikot is, és nagyon sok 5let és tapasztalatot szereztem. Köszi utólag is.

Ma betonoztam le a tartály helyét, 50 cm-es vasbeton van már alatta.