Stavsjö Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2231

Sziasztok!

 

Nagy örömmel fedeztem fel, hogy van egy ilyen jó "pókos" topic. Magam részérôl én nagyon félek a pókoktól. Érdekes módon a többi csúszómászótol nem. Annak ellenére, hogy arachnofóbiám van, szívesen olvasok ezekrôl a bizarr külsejû állatokról.

A legjobban a mérges dajkapók keltette fel az érdeklôdésemet. Ezzel a pókkal mindössze egyszer találkoztam, amikor még kissrác voltam. Egy viszonylag érintetlen, erdô közeli mezôn sétáltunk. Amikor egy gabona tábla mellett haladtunk el, hirtelen figyelmesek lettünk egy elég nagy, rozsdavörös fejtorú, zöldessárgás potrohú, meglehetôsen ijesztô küllemû pókra, amint egy gabonaszálon lefelé futott. Elég gyorsan mozgott. Emlékszem a harang alakú hálóra is a gabonaszálak kalászain. Hatalmas, hegyes csáprágói voltak. Azóta sokat olvastam és biztosan tudom, hogy egy mérges dajkapók volt.

Csak elképzelésem van, hogyan mélyeszti a hatalmas csáprágóit az ember bôrébe. Egy biztos, én ott helyben elájulnék a látványtól.

 

Az interneten elég kevés jó fotót találtam róla. Bár lehet, hogy én kerestem rosszul.

A legjobb fotókat ebben a topicban láttam.

Olvastam, hogy sokan küzületek nagyon sokat tudnak a pókokról. Azt szeretném kérdezni, hol fordul elô a mérges dajkapók. Ugyanis szeretnék egy-két jó fotót készíteni a dajkapókról, amelyeket természetesen közzé teszek ebben a topicban.

Köszönöm válaszotokat.