Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.29 0 0 7740
Jó Szerencsét!


Szerintem a bALEK az általa ismert Firmák személyiségéből táplálkozik, vagy úgy gondolja, hogy xy a. zs az ideális példakép, vagy úgy hogy xy a. zs biztosan nem olyan, mint amilyen én lenni szeretnék, esetleg az általa ismertek jó tulajdonságaiból táplálkozik.
A hagyományokban való részvétel nem merülhet ki abban, hogy valaki csak az ivásban vesz részt, legalábbis nem lenne szabad. Az ivással addig nincs baj, amíg az nem okoz kellemetlenséget, szerintem. Ha eltűnik a szellem és csak egy üres váz marad, akkor sajnos nem sok különbség lesz a közösségünk és a külsős hagyományőrzők között, talán csak annyi, hogy mi utódintézménynek nevezhetjük magunkat. Volt szerencsém részt venni a bALEKhéten, voltak akik a második napon eltávoztak köreinkből, mondván ez nem nekik való. Isten lássa lelkemet örültem neki, hogy nem fogják rombolni a csapatokat. A megszervezett programok során már kiderült az, hogy kik lehetnek majd az évfolyam vezéregyéniségei, s majdan szakestélyeink tisztségviselői.
Az ivászatra pedig visszatérve, mindig része volt a diákéletünknek, ezt tükrözi rengeteg nótánk. Hiszem azt, hogy a nóták ismeretével, átgondolásával juthatunk el leginkább a Bursch élet lényegéhez, vagy alappilléreihez.


Holnap újra elindul egy rönk, ráadásul Sopronból. Az úticél Dunaújváros. A rönktolás oka az 1953-ban alapított Kerpely Antal Kohászati Technikum, később Kohó és Fémipari Főiskolai Kar Miskolcra való átköltöztetésének negyvenedik évfordulója. A rönk augusztus 30-án indul és vélhetőleg szeptember 7-én érkezik meg.

Kívánok nekik Jó Szerencsét!