Törölt nick Creative Commons License 2009.08.29 0 0 45
Oké, de nyugodtan küldj rám emlékeztetőt, ha elmaradna.

Fizikai szinten a májjal függ össze, természetesen megvan a lelki vetülete(=összefüggések) (harag, düh, bosszú, gyengédség hiánya).

1hónapos? (Mi volt az 1hónapossal?)
2 dolgot emelnék ki: egyrészt főleg fizikai/energetikai szempontból: attól, h egészséges vki, az nem mindig 100%-os. Attól még lehet vele 120 évig élni minden különösebb baj nélkül, de nem leszel pl futó-világbajnok, mert v az izmaid v a szíved nem elég erős/strapabíró hozzá. Tehát egy baba is, amikor megszületik, lehet a mája éppen csak annyira kevesebb %-os (sok okból, ebbe most nem mennék bele), h még egészségesnek számít, de később akár meg is betegszik v sosem, csak éppen szeplős v májfoltos lesz, kicsit rosszmájú, de smi igazán feltűnő orvosi értelemben.
A másik dolog inkább lelki/szellemi szempontból: a gyerek csak részben önálló élőlény, idő amíg megtapasztalja saját határait, addig számára az egész világ, a szülei önmagával összemosódik, és ez azzal is jár, h a szülei érzéseit, élményeit is érzékeli/átvezsi, különösen, ha azt a szülők magukban elnyomják, mert nem tudják megoldani, és a gyerek "élvezi az előnyeit": pl. az anya haragszik vkire, de nem tudja ezt feldolgozni, és egy idő után ő már nem is foglalkozik vele, a gyerek éli meg mintegy "helyette", és a gyereket gyengíti, a gyereknél okoz majd testi tüneteket (persze az anyánál is, cska nála valszeg később).
Előzmény: napfényíze (44)