ati86 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 489
259. rész - A mama bosszúja
Rendezte: Michael Preece

Jockey: Caseyvel találkozik, s kéri, hogy töltsön annyi időt Marilyvel, hogy biztosan meggyőzze az üzletről. Casey már vonakodik az ötlettől, s megalázónak érzi magával szemben is ezt a remek ajánlatot. Végül kötélnek áll, s felkeresi otthonában az asszonyt. Marily bejelenti, hogy kilép az üzletből, de jutányos áron átadná a fiatalembernek vezetésre. Casey kissé meglepődik, de sokáig nem tud gondolkodni, az asszony ugyanis játszani hívja. Jockey az üzletről érdeklődik Samanthánál, de kiderül számára, Pearce nem közömbös számára, s attól is fél, hogy a nőt kiforgatja vagyonából. Felkeresi volt barátját, akit arra kér, küldjön más brókert feleségének, Pearce ugyanis csődöt mondott. Megtudja, hogy Pamela válni készül, s gyerekéről is lemond. Üdvözült mosollyal áll Bobby elé, aki nagyon meglepődik Pamela kérésén.

Bobby: egyre jobb hangulatban van, és sok időt tölt Christopherrel. Irodai ügyeit is jól ellátja, lassan be is rendezkedik az új munkahelyére. Felkeresi April Stevens, aki tanácsot kér Bobbytól, hogy hova fektesse be csomó pénzét. A férfi meglepődik, hogy miért pont őt kereste fel a nő, de készségesen segít neki. Lisa felhívja a férfit, hogy találkozzanak a vidámparkban hétvégén. Bobby beleegyezik a találkozóba. Remekül szórakozik a fiatal lánnyal, s fiával. Már éppen menne fel Christopherhez jó éjszakát kívánni, mikor bátyja visszatartja őt. Pamelára célozgat bátyja, Bobby azonban azt állítja, ugyanúgy szereti feleségét, de a kikapcsolódás is jól esik neki végre. Jockey magabiztosan nyújtja át öccsének Pamela levelét, melyben a nő a következőket szögezi le. Mihamarabb válni akar, s Christopherről is lemond. Bobby arcára pedig kiül a döbbenet.

Samanha: Aprillel ebédel, s közli vele, miért akar egyedül belevágni az üzletbe. Később rátér Nicholas személyére, aki egyre inkább foglalkoztatja. Azután felkeresi Nicholas titkárnője Samanthát, s nagyon meglepődik azon, hogy Nick sosem említette neki, hogy helyettese is van. Egyre kevésbé bízik a férfiban, s Jockeynak is elpanaszolja az esetet. Rájön arra, hogy a brókere egyre több pénzt kér tőle, s már alig látja a férfit. Ezen mindenképpen változtatni akar a nő, s nem ír alá semmi olyan szerződést, amelyet előzetesen nem beszélt meg a férfival.

Cliff: megkezdi a próbafúrásokat Dandyvel. Nagyon lelkesedik az ötletért, pedig tudja, valószínűleg semmit sem fog találni a mezőn. Dandy megjelöli neki, hol fogja megtalálni a feltörő olajat. Aprillel is társalog a bál után, aki továbbra is azt hangsúlyozza, hogy őrültség az, amit a férfi tesz. Cliff tisztába van vele, s nemcsak a fúrásokat finanszírozza, de Dandy felhalmozódott adóit is befizeti.

Ellie: aggódik Claytonért, akit meg kell műteni. Jenna megkeresi Southforkban, s Rayről és a szerelem mikéntjéről beszélgetnek Ellie vallomása megerősíti az asszonyt terveiben.

Clayton: kiderül, az erős szervezete miatt élte túl a kalandot. Műteni kell. Ellie nagyon aggódik érte, ő pedig poénnal akarja elütni a műtét tényét. Vele vannak Rayék, és Bobby is az anyjával. Mikor hazatér, megköszöni mindenkinek, hogy kiálltak mellette, s bevallja, önfejű volt, mikor leterhelte magát. Ellie is megenyhül.

Ray: távozik Dallasból, miután megtudja a Jennával folytatott beszélgetésből, hogy a nő még mindig nem volt képes túllépni teljesen Bobbyn. Ott van még Claytonnal a kórházban, majd nem sokkal azután elutazik Washingtonba.

Jenna: Charlie őt vádolja azzal, hogy Ray elhagyta a házat. Ellie-hez megy beszélgetni, aki biztatni próbálja Jennát a kapcsolatot illetően. AZ idős asszony elmeséli neki, hogy a szeretet különbözőképp nyilvánulhat meg egy embernél, de az akkor is az. Jenna már végre észhez kapna, de a férfi nem találja otthon





Előzmény: ati86 (488)