Tudom, hogy régi topic és régi hozzászólás, de örökké aktuális, így hozzászólok.
Szerintem mindenkinek a ruhatárában kell, hogy legyen legalább egy normális (mondjuk az un. casual) öltözék. Egy szép szövetnadrág, hozzá egy klassz ing/blúz, és egy szép pulóver/kardigán. Nagyon olcsón lehet gyönyörű dolgokat találni (pl. second hand-ekben is) úgyhogy ez ma már nem pénzkérdés. Egy férfinak elég egy színben hozzávaló szép félcipő, s egy nő is megúszhatja talán hozzá egy körömcipővel, azt minden évszakban fel lehet venni.
Férfi feldobhatja még nyakkendővel vagy egy lezser -nem öltöny-zakóval, a nők meg nyaklánccal.
Mondjuk én azt gondolom, hogy egy öltöny azért nem árt ha van, nőnek pedig egy szimpla fekete ruha, ezt nagyon sokféle fazonban lehet kapni és megfelelő kiegészítőkkel nincs olyan megjelenés (hacsak nem white cod van) ahova az ne felelne meg és akkor nem kell hirtelen rohangálni ruháért. Nagyon sokféleképpen lehet hordani, a kiegészítők megváltoztatásával olyan mintha mindig más ruha lenne rajtad, tehát jól kombinálható és kihasználható.
Ha valaki alapban farmeros tipus és a hétköznapjaiban nem is kell mást hordania, akkor egy ilyen öltözet (vagy mindkettőből 1-1) bőven elég, sok helyet nem foglal és itt az öltöny az egyedüli ami drágább dolog, mert annak időnként változik a divatja és nem mindegy, hogy milyen anyagból van, mert ha olcsónak néz ki (egy drága dolog is nézhet ki annak) az rosszabb mint egy szebb casual viselet.