bethsabé Creative Commons License 2009.08.28 0 0 294
Szia István!

Azért válaszolok neked először, mert a tiédre nem olyan bonyolult a válasz, mint a chEszed-ére.

Ezt írtad:
"Állítólag az ember a Bibliát olvasva válhat igaz hívő emberré."

Ez így van. -Én is a biblia komoly kutatása alapján kezdtem el Istenben hinni. Azelőtt én sem hittem benne.

Én is tettem fel buta kérdéseket Istenben hívő embereknek. Pl. megkérdeztem azt, hogy Istennek ki volt az anyja. Egyszerűen nem tudtam fel fogni azt, hogy Isten mindig létezett, csak az ember nem.

Kb. másfél év kellett hozzá, amíg megértettem, hogy valójában mi az Isten szándéka az emberekkel.

Amint már többször leírtam, én elfogulatlanul olvasom a Bibliát. Nem tartozom egyetlen valláshoz sem. Kívülről figyelem az eseményeket.

A tudásomat persze nem magamtól tudom, hanem nagyon sokat olvastam és tanultam olyan emberektől, akik valójában valóságosnak és reálisnak gondolják azt, hogy a biblia nem egy mese, nem egyszerűen emberek kitalált történelme, mondája. Az emberiség előre megjövendölt jövőjét tárja elénk.

A biblia megismerése nagyon megváltoztatta az életemet. Addig nekem is voltak különböző elképzeléseim az ember halála utáni léttel kapcsolatban.
Felvetődött bennem az a kérdés is, hogy miért élünk, ha utána úgyis meg kell halnunk.
Mi értelme van így az ember életének. Féltem a halottaktól. Azt hittem én is, hogy a halottak engem odafentről látnak, hogy én mit csinálok idelent a földön.

Megkérdeztem azt is, hogy Isten miért engedi meg a sok szerencsétlenséget. Miért nem segít az olyan országoknak ahol éheznek az emberek. Szóval nagyon sok mindent nem értettem. Ezekre a kérdésekre kerestem a választ.

Mára már megtaláltam a Biblia helyes értelmezésében.

Nem hiszem, hogy az embernek van a testétől egy különálló lelke. Az ember maga egy élő lélek. Egy valóságos élő, lélegző személy, aki ha meghal, megszűnik létezni.

Ezért lesz, majd később a feltámadás, de ennek még nincs itt az ideje.

Isten megteremtette az embert, a Fia, Jézus kedvéért. Nem csak az embert, hanem mindent ami a világegyetemben van.

Ezt írja a Biblia a Példabeszédekben Jézusról:

Példabeszédek:22:31

"Az Úr az ő utának kezdetéül szerzett engem, az ő munkái előtt régen"

"Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva."

"Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala: még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak."

"Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem" Mikor még nem csinálta vala a földet, és a mezőket, és a világ porának kezdetét."

"Mikor készíté az eget, ott valék: mikor felveté a mélységek színén a kerekséget:"

" Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai:"

"Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját,
mikor megállapítá e földnek fundamentumait:"

"Mellette valék mint kézműves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben."

"Játszva az ő földének kereségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban."

És most fiaim hallgassatok engemet, és boldogok, akik az én utaimat megtartják."

"Hallgassátok a tudományt és legyetek bölcsek, és magatokat el ne vonjátok."

"Boldog ember, aki hallgat engem, az én ajtóm előtt virrasztván mindennap, az én ajtóim félfáit őrizvén."

"Mert aki megnyer engem, nyert életet, és szerzett az Úrtól jóakaratot."

" De aki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén, minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált"

Ezt írja a Példabeszédekben az a rész Jézusról.

Tehát, az emberek, Jézus kedvére lettek teremtve.

"Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban.

Jézus Isten fia:

János :1:2-3

Ez kezdetben az Istennél vala"

"Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett."

"Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága:

"És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt."

Röviden: Az emberiség és minden amit Isten teremtett, azt a Fiának, Jézusnak teremtette, hogy gyönyörűségét lelje benne Jézus.

Ez olyan, mint amikor te, (ha van gyereked), akkor azért csinálsz, vagy veszel neki valamit, hogy örüljön neki.

És a tökéletesen megalkotott földön, amit a tökéletlenné vált emberek elrontottak, azt a tökéletes Jézus által, Isten ismét tökéletessé teszi. Csak még próféciáknak kell beteljesedni. Szándékától nem fog eltérni, és azt nem is változtatja meg.

Üdv.

Előzmény: cs-istván (291)