Jani71 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 5888
Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem. Minap vettem egy palack minőségi, félédes Cabernet Franc-t az egyik villányi pincészettől egy "villányi borok boltjában". Felbontás után ittam belőle egy-két dl-t (jó volt, szeretem ezt a fajtát, bár ebből a fajtából ittam már jobbat is), hűtőbe tettem, majd két nap után újra kóstoltam. Nem igazán értek a borokhoz, de azt hiszem, a megecetesedés iskolapéldája volt (jártam már így régebben más borokkal is). Eltűntek a finom ízek, test, minden, csak egy jellegtelen, vörös, savas, egyenes, semmilyen lé maradt. Megittam ugyan, de ennyiért... Ezt az élményt bármelyik "koccintós" is tudja (gondolom...). Tizedáron!
Szerintetek hol a hiba? Mitől van ez? Mindjárt meg kell inni az egész palack tartalmát (úgy értem, rövidebb idő alatt, mint most tettem)? Vagy a nedűben van a hiba?
Részemről nem ezt várnám egy két napos szünet után egy minőségi bortól.