ati86 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 488
258. rész - Utolsó tangó Dallasban
Rendezte: Jerry Jameson

Jockey: továbbra is ösztönzi Caseyt, hogy tudjon meg minél többet Marily akciójáról. Célja nem más, mint átverni az üzletasszonyt. Casey, bár teljesíti kéréseit, helyenként megalázónak találja Jockey módszereit, ugyanakkor csodálja is üzleti tehetségét. Jockey később Serenával tárgyal, aki épp Wlison Cryder után nyomozgatott. A férfi tisztának látszik, így Jockey célpontot vált. Cryder felesége után szaglásztat Serenával. Ki akarja deríteni, hogyan távolíthatták el Jeremy Wendellt a társaság éléről. Megtudja, hogy Pamela átadta Bobbynak a Wentworth cégen belüli részvényeit, ami azt jelenti, Pamela sokáig távol marad. Meg akarja ragadni az alkalmat, hogy Bobby részvényeivel manipulálhasson. Claytonnak segít, mikor az emelvényen rosszul lesz.

Bobby: segítséget nyújt annak a fiatal lánynak, aki a korcsolypályán összeütközött. A fiatal hölgy kisebb zúzódásokkal megúszta. A fagyizás közben kiderül, hogy a lányt Lisának hívják, s éppen Dallasba vetette az élete. Mikor elválnak, a nő előhívatja a Christopherről készített képeit, s felkeresi újból Bobbyt. Üzleti ügy ürügyén felkeresi irodájában, de Bobby átlát a szitán, s a nő bevallja neki, azért kereste fel, mert nagyon szmpatikus neki. Bobby leszögezi, hogy nős ember, de a nő sejti, hogy valami trauma érhette. Bobby végül csatlakozik a lányhoz, sőt még vacsorázni is meghívja. Egyre nehezebben viseli el Pamela hiányát, egyre többet nyúl pohár után, s nem érti, miért hagyta el felesége. Találkozik a Wentworth cég emberével, aki átnyújt neki egy Pamela által írott szerződést, melyben lemond a wentworthbeli részvényeiről, s férjének adja át részét. Phillis óva inti Bobbyt az elhamarkodott cselekedettől, de végül aláírja Pamela kérését. Az álomévad után most sem vesz részt az Olajvállalkozók bálján.

Samantha: Nicholas Perce a háttérben April Stevensszel egyeztet a Valentine cég jövőjéről. Nicholas azt javasolja, hogy érdemes lenne a nőnek beszállni a cégbe Samantha mellé. Samantha viszont egyedül szeretne boldogulni. Az Olajvállalkozók bálján bemutatja Nicholas Pearce-t férjének, aki nincs túlzottan lenyűgözve a brókertől.

Cliff: Dany Dandridge tanácsát megfogadva, próbavizsgálatot csináltat az elhagyatott mezőn. Az eredmények azonban semmi jóval nem kecsegtetnek. Aprillel beszélget, s bevallja neki, hogy bár valószínűleg egy csepp olajat sem fog találni, Dandy kedvéért elvégez mindenféle vizsgálatot, hogy a férfi idős napjait boldoggá tegye,s ne legyen olyan elhagyatott, mint egykor apja volt. April nem ért vele egyet, de megérti az indítékait.

Ellie: Claytonnal együtt szobabicikliznek. Aranyosan évődnek egymással, hogy kinek kéne több kilót ledobni magáról. Az Olajvállalkozók bálján összefutnak Punkékkal. Clayton rosszulléte megviseli.

Clayton: hatalmas meglepetést tartogat a bálon. Punk már épen beharangozná az év olajvállalkozójának nevét, mikor egy üres papírt talál a kezében. Clayton kacagva rohan fel az emelvényre, s bejelenti, hogy Punk Anderson az év olajvállalkozója. A fricska nagyon jól sikerül, s maga Punk is nagyon meglelődik, ám az ováció és lelkesedés közepette Clayton rosszul lesz, s szívrohamot kap. Jockey a segítségére siet, s orvosi segítséget vár a bálon résztvevők közül.

Ray: épp az istállót tákolja, mikor Jenna nagyon kélyesen mögé lopózik, s berántja a cowboyt a lovak közé. Ray szeretne az esetről Jennával beszélgetni, de a nő kijelenti, erről nem kell beszélni, megtörtént és kész. Az olajvállalkozók bálján megkéri Jenna kezét, amire a megilletődött Jenna evvel az alkalommal nemet mond. Ray Clayton segítségére siet, mikor a férfi hirtelen összecsuklik az emelvényen.

Jenna: rátör a szenvedély, s Rayt a hatalmába keríti. A gyönyörű éjszaka után beszélgetnek, s egyetértenek abban, hogy nagyon jó volt. Mikor Ray megkéri a kezét, először óva inti a férfit az ötletétől. Jenna szerint ugyanis még nem értek meg a házasságra Ray friss válása miatt, ha viszont megérnek, élethossziglan tartó együttlétet szeretne a cowboyjal.
Előzmény: ati86 (487)