ati86 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 487
257. rész - A szerelem ereje
Rendezte: Michael Preece

Jockey: tovább szövögeti üzleti szálait. Casey Denault értesít, hogy a Kartellt sikerült maga mellé állítani, de csak Marilyt érdekli egy kockázatos üzlet egy mezőn Dallastól nem messze. Jockey csapdát akar állítani Marilynek, s szép folyamatosan visszaszivárogni az olajüzlet vérkeringésébe. Megkéri Casey-t, hogy szórakoztassa Marilyt, s minden sínen lesz. Egyik délután meg is látogatja a Kartell könnyűvérű nőjét, aki természetesen egyből a lényegre tér. Wilson Cryder éppen összetalálkozik Jockeyval az irodája előtt, s közli vele, hogy az irodaház épületét hamarosan megveszi a terjeszkedni kívánó West Star, s Jockey helye is kérdésessé válhat. Ezután Serenával találkozik, akit megkér arra, hogy egy bizonyos Crydertól próbáljon minél több információt kicsikarni a West Starról, testi ellenszolgáltatás fejében. Jockey egyik ismerősénél jár, s kifizeti Serena barátjának tartozását. Cserébe viszont pénzét kisebb offshore cégeibe fektetheti. Samanthával beszélget a nő üzleti vállalkozásáról

Bobby: mélyen megviseli felesége távozása. Nem ért szót senkivel, s egy dallasi kocsmában köt kit, ahol magányosan iszogat. Egy helyi cica szeretné ujja köré csavarni, de van olyan józan, hogy visszautasítsa a lányt. Az italozás verekedésbe torkollik, ahová még épp időben érkezik Ray és Jockey. Bátyja nem bírja nézni, ahogy öccse gyötrődik felesége elvesztésén. Bobby később elmondja Christophernek a rossz hírt édesanyjáról, de a kisfiút látszólag nem rázza meg a bejelentés. Kiderül, meg volt győződve arról, hogy anyja az örökbefogadás miatt hagyta el. Bobby végül meggyőzi kisfiát arról, hogy téves az elképzelése erről, s a mama a saját érdekükben lépett ki az életükből. Kisfiát Johnny próbálja gardírozni. Egy alkalommal egy szép, fiatal lány figyeli őket, aki a kis Christopherről érdeklődik Johnnytól. Másodjára a korcsolyapályán botlik Bobbyba és Christopherbe. Az ifjú szőkeséget lenyűgözi a kisgyermek. Bobby végre elhatározza, hogy ismét munkába fog, s bemegy dolgozni az irodába.

Samantha: Hazaérkezik Los Angelesből, de számos kérdőjel van a vásárlás körül. Pearce-től több információt vár, de a férfi a kihagyhatatlan ajánlatot hangsúlyozza. Férjével is megbeszéli otthon, vajon mit tegyen, ugyanis rengeteg pénzt emésztene fel a los angelesi üzlet felvásárlása. Jockey óva inti a meggondolatlan cselekedettől. Végül felhívja Perce-t, s időpontot kér tőle. Kiderül, a vállalkozásba bevonja Aprilt is Nicholas, amely Samanthát igencsak meglepi.

Cliff: éjszakára Cliffnél marad Dandy, miközben April érkezik a férfihoz. Próbál segíteni Cliffen, de kétli, hogy erre Dandy jelenléte lenne a legalkalmasabb, így kidobja a vén csavargót a férfi lakásából. Cliff még mindig rossz lelki állapotban van húga eltűnése miatt,s még April vigyázó jelenléte sem tudja oldani feszültségét. Később bevallja Aprilnek, egészen megbarátkozott az idős emberrel, s azt sem bánja, ha kiforgatja a vagyonából, mert van benne valami titokzatos, mely az apjára emlékezteti. Cliff már épp elhatározná, hogy felszámolja olajvállalkozását, s ismét ügyvédkedésbe fogna, mikor Dandridge bejelenti: noha sose volt pénze, hogy kutat fúrjon, meg van győződve arról, hogy egyszer olajlelőhelyet talált. Próbálja bevonni Cliffet.

Ellie:aggódik Bobby miatt. Jockeyval és Claytonnal beszélgetnek reggeli közben.

Clayton: megérti Bobby érzéseit, s azt, hogy bunyóval próbálta levezetni mérhetetlen feszültségét. Mivel még nincs egész jó állapotban Bobby, így ő viszi a gyerekeket az iskolába.

Ray: segít Jockeynak hazavinni Bobbyt a kocsmából, aki időközben jókora balhéba keveredett. A kis Lucasszal foglalkozik, s Charlie-val beszélget. Továbbra is frusztrálja az a tény, hogy nem az övé a kisgyermek, de Charlie nyugtatni próbálja.

Jenna: elmegy látogatóba Ellie-hez, s ezözben összefut Bobbyval. Sajnálatát fejezi ki Pamelával kapcsolatban, s azt, hogy bár próbálta meggyűlölni a férfit, sosem tudta, mert a szíve mélyén mindig is szerette. Bobby és Jenna végre kibékülnek egymással.
Előzmény: ati86 (486)