AAAaaa Creative Commons License 2009.08.26 0 0 57
Tanár úr, milyen érzés prostituálódni? 2009.08.26. 09:31 zero

"Aki kurvának áll, ne csodálkozzon ha megdugják" - örökbecsű népi bölcsesség.

Egy nap, két hír:
"A tanár úrnak egy mosópormárkát kellett volna reklámoznia, de visszautasította a felkínált szerződést, mert a forgatáson nem adhatta volna önmagát, hanem egy amerikai kollégáját kellett volna koppintania. Ráadásul Havas a nyolcmilliós honoráriumot is kevesellte a munkáért."

"Havas Henrik a Magyar Villamos Művekkel kötött szerződést, és szeptembertől már saját internetes blogja is az állami cégnek köszönhetően újul meg. A Tanár úr azonban már most népszerűsíti a témát – gondosan titkolt összegért."
 
Ki tud kiigazodni ezen? Egy magáncég pénze nem kellett neki, de az állami milliók meg jöhetnek?

A Magyar Villamos Művek 75%-ban az állam tulajdona. Hogy kinek, mire, mennyit  és miért ad az MVM, nem lehet üzleti titok.

Szeptembertől az év végéig tart az MVM-Havas együttműködés, az MVM megújítja Havas honlapját, már ki is kihelyezett pár logót, Havasnak pedig "fontos", MVM-es témákról kell beszélnie, mint például a Paksi Atomerőmű bővítése. Amúgy sosem értettem, miért reklámozza magát a Paksi Atomerőmű. Meg akar győzni, hogy tőle vegyem az áramot?
Havas ezért hétszámjegyű összeget kap (valahol 1 millió és 9,9 millió között).

Természetesen csak a véletlen pusztán szerencsétlen összjátéka lehet, hogy az augusztusi Playboyban a "nagyinterjút" (lol) Havas Henrik készítette ... nem találjátok ki, hogy kivel ... igen ... wait for it ... Mártha Imrével, a Magyar Villamos Mûvek 34 éves vezérigazgatójával. Pofátlan egy médiakurva ez a Havas!

Tanár úr, milyen érzés prostituálódni?















Tringer Ágoston, az MVM sajtófőnöke ezt nyilatkozta:


"Két fő szempont miatt esett a választásunk Havas Henrikre. Egyrészt lehetőséget ad tehetséges fiataloknak, hiszen az oldalára is bárki elküldheti a verseit, könyveit. Másrészt a havashenrik.hu és Havas Henrik a maga sajátos, szarkasztikus megnyilvánulásaival lehetőséget nyújt fontos témákról folytatott párbeszédekre. A Paksi Atomerőmű bővítése egy ilyen, az egész társadalom számára fontos téma lehet, s Havas ebben nyújthat segítséget az MVM-nek."

Meg is van Havas első videóbejegyzése, kiváló anyag, olyannyira vitára késztet, hogy már kapott is kettő (!) kommentet ...

Tessék, itt az első videó, Havas hozza a tahó formáját. A környezetvédőket göthös zöldeknek nevezi és azt tanácsolja az MVM-nek, alkalmazza Merlinit, mert ő könnyen ki tudná szabadítani az atomerőmű bővítése ellen tiltakozó, magukat esetleg leláncoló környezetvédőket. Pofátlan egy médiakurva ez a Havas!


Azért ezen beszarok, hogy amikor már érzik, hogy közel a vég, véget ér a nyolc bő esztendő, mit ki nem találnak, hogy még továbbra is szívják az állami csecst. Havas, Horn államtitkára?  Havas, a Heti Hetesből? Havas, a Nap-Keltéből? Havas-MVM?

Ki lesz a következő? Gálvölgyi a MÁV-ot fogja népszerűsíteni, vagy Azurák a Fővárosi Csatornázási Műveket? Farkasházy támogatása sínen van, Sas Józsi szintén kipipálva, Népszava, Népszabi, Nap-Kelte, Klubrádió pipa, vajon kikről kell még "gondoskodnia" a Pártnak?

Tanár úr, milyen érzés prostituálódni?

"Hétszámjegyű" összegért a Vasatgbőr is népszerűsít bármit, a kínai emberi jogokon keresztül a Strabagon át a kagylóevésig, bármit. Sőt, nagyvonalúan Havas "hétszámjegyű" összegének a feléért is megtesszük :) Az ajánlatokat várjuk a blog emailcímére.

Azért küldtem egy emailt Tringer Ágostonnak, az MVM Kommunikációs Igazgatójának, a választ még várom ... (mint a közpénzért aggodó magyar állampolgárok, Ti is kérdezhettek  nyugodtan Tringer úrtól, emailben).


"-Önök támogatják Havas Henrik oldalát, a havashenrik.hu-t. Legyen szíves elküldeni Nekem a pályázat anyagát, amelyet Havas Henrik nyert meg, és legyen szíves elküldeni nekem a támogatás pontos összegét, valamint hogy ennek fejében Havas Henriktől milyen munkát/teljesítményt várnak el.

-Ki kötötte meg a szerződést Havas Henrikkel és milyen szempontok alapján?

-Havas Henrik első bejegyzése Önökről (http://www.havashenrik.hu/index.php?data[mid]=3&data[bid]=2) kettő db kommentet ért, miközben a szlogen "Az MVM - bevállal, az MVM támogatja a nyílt vitát". Önök szerint ez eredményes "vita" ?

-Szeretnék jelentkezni az Önök támogatására, mivel úgy gondoljuk, hogy Havas Henrik teljesítményét mi is el tudjuk érni fele annyi pénzből, és garantálom, hogy nem kettő darab komment fog születni, mindezt havi 650 000 oldalletöltés mellett. A havashenrik.hu is is hasonló látogatottsággal rendelkezik?"

Az oldal médiértékesítő partnere amúgy a Atlantis Media kft. Ezt írják:


" ... a másik cél a Havas-univerzum teljes keresztmetszetének bemutatása.
Havas Henrik naponta jelentkezik videóblogjával, gondolatait, ötleteit és reményeit folyamatosan a közönség elé tárja, miközben a megszokott pikírt stílusában nyilatkozik meg a minket körülvevő világról.
Összegyűjtjük, mit írnak Havas Henrikről a világháló egyéb oldalain."

Mu-ha-ha ..."Havas-univerzum" ... nagy szöveg!

A hirdetési tarifatáblázatuk szerint a "női, gasztro" kategóriába tartozó 20 oldal (!) napi elérése 55 000, amelyből az egyik oldal a havashenrik.hu. Vajon ebből az 55 000-ből mennyi jut Havas Henrikre? 2000-3000? A tarifák: 3 ft/megjelenés vagy 300-500 ft/kattintás.

Hmm ... Havas tanár úr honlapja nem igazán termeli a reklámbevételeket, jól jön neki az állami MVM-es pár millió forint ... 

Tanár úr, milyen érzés prostituálódni?
Az újdonság varázsa gondolom már elmúlt ... mikor is ... a kilencvenes évek elején?