ati86 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 486
256. rész - Minden remény szertefoszlik
Rendezte: Leonard Katzman

A Pamela-kálvária tetőpontja. Pamela karaktere ugyanis ezzel a résszel kilépett a Dallasból. Magyar hangját pedig már jóideje nem mondta be a narrátor sem.

Jockey. megbízza Casey Denault-t, hogy vásároljon fel egy olajtársaságot jutányos áron, maximum 14 millió dollárért. A fiú megígéri neki, s lebonyolítja az üzletet. A vártnál még nagyobb haszonra tesz szert a dörzsölt Jockey, ugyanis a fiú elérte, hogy 12, 5 millió dollárért vehesse meg. Jockey szívből örül az üzletnek, s szokásos italozásra, s ünneplésre hívja meg magához volt barátja fiát. Casey, bár elégedett, nem tudja igazán, mi a a szerepe az egészben. Jockey azonban biztosítja őt, ha mindenbe nem is, némely dolgokba beavatja a fiút. Visszatér volt kurtizánja, Serena, aki bejelenti, hogy elvált férjétől, s anyagi segítségre lenne szüksége. Jockey segítene a nőn, de amikor bejelenti, hogy egy új udvarlón is segítenie kéne, kissé vonakodik. Később meglátogatja a nőt a lakásán, de Samantha miatt nem hajlandó félrelépni.

Bobby: megdöbben, mikor Pamela üres ágyát meglátja. Azonnal kikérdezi az orvosokat, hogy mi történt feleségével. Később kiderül, hogy egy nővér, Pamela személyes kérésére, segédkezett kivinni a kórházból. Ezt később a nő személyesen is elmondja neki a korcsolyapályán. Bobby eleinte azt hiszi, Katherine-nek köze lehet az akcióhoz, de a későbbi fejlemények minden ilyen gyanút eloszlatnak. Cliff lelkiismeretesen segít Bobbynak, de nem sok eredményre jutnak. Kiderül, hogy a Wenthworth cég egyik alkalmazottja juttatta ki a kórházból a sérült asszonyt, s kérte, senki ne tudja meg, hol van. Az utolsó értesülések Houstonról érkeznek. Egyik este meglátogatja a férfi Soutforkban, s mindent elmesél a szöktetésről. Egyben átnyújt Bobbynak egy Pamela által írott levelet, melyben közli, megrémült arcától, s nem szeretné, ha férje és fia közelében így élné le az életét. Ezért kéri, soha többé ne keressék. Bobby alig tudja visszatartani patakzó könnyeit, de megérti, mit kér tőle felesége.

Samantha: Los Angelesben tárgyalnak a cég bővítéséről. Ncholas feszített munkatempóban dolgozik, hogy Samanthának minél előnyösebb pozíciót harcoljon ki. Végül lehetőség nyílik egy cég megvételére, amelyet Samantha túl drágának talál. Egyre bizalmasabb kapcsolatba kerül Perce-szel, de a férfi továbbra is távolságtartón viselkedik vele, s az üzleti érdek köti le.

Pamela: saját kérésére messze elviszik Dallasból, hogy férje és fia sose találhasson rá. A sérülései látványa nagyon megviseli, s ennek láttán már nem képes visszamenni családjához. Levélben kéri Bobbyt, hogy értse meg döntésében.

Cliff: Bobbynak segít felderíteni Pamela eltűnésének ügyét. Ő beszél telefonon avval az emberrel, aki később Southforkban tesz látogatást. Feltűnik a színen újra Dandy Dandridge, akit újból befogad. Pamela kérése mélyen lesújtja,s nem tud mit szólni. Bobby társaságában egyre több időt tölt, s megpróbálja feloldani az évek óta húzódó mély konfliktust a Ewingok és a Barnesszok között.

Ellie: remekül megvan Claytonnal, aki végre lemondott eszement terveiről. Megtudja, hogy Pamela örökre kilépett az életükből. Sajnálja, ugyanakkor megérti a nő érzéseit.

Clayton: végre ismét a régi. Pamela este azonban őt is mélyen lesújtja, s próbálnak Bobbynak mindenben segíteni, ami csak tőlük telhet.

Ray: biztatja Jennát, hogy vigye el a kis Lucast neki, mert az ő unokája, s ilyen válságos időkben sokat segíthet a családon.

Jenna: megfogadja Ray tanácsát, s elhatározza, hogy megmutatja mamájának a kis lurkót.
Előzmény: ati86 (485)