vogii Creative Commons License 2009.08.26 0 0 3101
Kedves Radiológus!

A segítségedet és véleményedet szeretném kérni, bár csak közvetve tartozik ebbe a topikba a problémám.

Tavaly novemberben volt egy autóbalesetem, a biztonsági öv szétzúzta a jobb mellemet. Voltam többször is vizsgálaton, mert maradtak vissza csomók, túl vagyok egy mammográfián és több uh-on is. A legutóbbi uh után a következő leletet kaptam:

"A jobb emlő belső-felső negyedében egy-egy 1 cm-nél kisebb, kerek, belső echokat is tartalmazó olajcysta látszik. A mamilla mögött 5 óra irányában 40x14 mm méretű sűrűbb tartalmú cystosus képlet látszik. Egyébként az emlők uh képe szabályos.
A 40x14 mm méretű sűrűbb bennékű cystát uh vezérlés mellett megkíséreltük kiüríteni, kevés, sűrű, áttetsző sárga zsírt nyertünk. Kiüríteni nem lehetett. 21G
Vélemény, javaslat: Posttraumás zsírelhalás, olajcysták a jobb emlőben. 2010 februárban kontroll mammográfiát készítünk."

Az orvos azt mondta, hogy ez már így marad, és ha nagyon zavar, akkor keressek egy igen-igen jó mellsebészt, és sebészileg távolíttassam el. A csomók engem nem zavarnak, csak problémát okoznak. A ciklus második felében, a mellfeszülés mellett fájdalmat is érzek.
Ezenkívül szeretnénk még egy babát, és nem szeretném, ha amiatt, hogy ez a csomó nyom odabent ezt-azt, mellgyulladást kapjak.

37 éves vagyok, két gyermekkel, a kisebbik születése után 5 vetéléssel, tehát időm nincs már várakozni, hogy hátha évek alatt felszívódik a csomó, szeretném még a tervezett terhesség előtt elintézni ezt a dolgot.

A kérdésem pedig arra irányul, hogy javasolnál-e további kontroll uh-t, valamint tudnál-e segíteni nekem az igen-igen jó mellsebész megtalálásában?