ati86 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 485
255. rész - Pamela eltűnik
Rendezte: Michael Preece

Jockey: Casey Denault-t együtt látja a Kartell tagjaival. Ez persze nem véletlen, hiszen a fiatalemberrel mindent elterveztek. Célja, hogy a Kartellt elaltassa, s közben apránként lépdeljen felfelé. Első lépcsőfokként egy kisebb olajtársaságot akar megvásároltatni Casey-vel, de kiköti, nem mehet az ár 12 millió fölé. A férfi beleegyezik az alkuba. Samanthával továbbra is jó kapcsolatban van, de érzi, hogy ez a bizonyos Pearce nem csak egy egyszerű üzletember, s feleségének is valószínűleg többet jelent ennél.

Bobby: meglátogatja Jennát és kisfiát Ray házában. A találkozás fagyosra sikeredik az asszonnyal, de jóval oldottabbra, mint azt korábban remélte. Pamela egyre jobban van, s ő mellette van. Fiukról mesél neki, hogy egyik alkalommal berohant meglátogatni a mamáját a kórházba. Bobby nagyon örül a folyamatos gyógyulásnak, de érintkezésükkor minduntalan elfojtódik könnyeitől. Ígéri neki, hogy bármi is történik, kitart mellette a válságos időkben is. Az orvos figyelmezteti őt és Cliffet, hogy a kötés levételekor lehetőleg ne legyenek jelen, mert kiszámíthatatlan reakciót válthat ki a betegből esetleges megdöbbenésük. Ha nehezen is, végül elállnak ötletüktől, s nem mennek be azon a napon a kórházba. Bizonytalansággal tölti el, vajon milyen lesz utána Pamela arca. Anyja próbálja győzködni Bobbyt, hogy tartson ki mellette, ugyanis annak idején ő is azt hitte, Jock elhagyja a mellműtéte miatt,de kiderült, csak az ő fejében létezett ez a kényszerképzet. Mikor végre ismét rászánja magát, hogy bemenjen a kórházba, váratlan esemény történik. Felesége eltűnik a kórteremből.

Samantha: egyre gyümölcsözőbb az üzleti kapcsolata Nicholas Pearce-szel. Próbál új modellek után nézni a nő, de a férfinak egyik sem tetszik. Mandyben látja Samantha nagy lehetőségét, de a nő ezt elutasítja. A férfi eltökélt szándéka, hogy Samantha cégét világszerte ismerjék, s megelégedéssel töltse el az asszonyt. Ám szüksége van az asszoyn elképzeléseire is. Hivatalos vacsorára megy a férfival, ahol éppen összefutnak Aprillel, az étterem tulajdonosával. Megbeszélik a részleteket, hogy utazni fognak. A reptéren összefut a férfi egy-két nőismerősével, s Samantha szemmel láthatóan, ha még nem is féltékeny, de irigy a sikeres üzletemberre.

Pamela: a kórházban fekszik, s elmondják neki, hamarosan leveszik róla a kötést, s megnézheti magát a tükörben. Úgy tűnik, a nő felkészült a műveletre. Egyik alkalommal meglátogatja férje, s a gyermekükről mesél neki.

Cliff: reggel Pamela irodai szobájában találja Dandyt, amint épp üzleti megbeszélést bonyolít le telefonon. Cliff először is nagyon meglelődik, majd kérdi, egyáltalán mit képzel magáról. A férfi próbálja elmagyarázni, hogy a Barnes-Wentworth cég nevében tárgyalt, hogy segítsen Cliffnek. Cliff azonban nem hajlandó tovább hallgatni a férfi magyarázkodását, s kizavarja az irodából. Később megbánja tettét, s keresésére indul. Még Aprillel is beszél róla. A kórházba menne Bobbyval együtt meglátogatni Pamelát, de az orvos már nem tanácsolja a látogatást. A kötés leszedése miatt fellépő apró zavar az arcon elbizonytalaníthatja a beteget, s ezt nem merik megkockáztatni.

Ellie: egyre elviselhetetlenebb csökönyös férje, aki már megszállottja a túlfeszített sportolásnak. Egyik nap összecsomagol Claytonnak, s figyelmezteti, hogy kiadja útját, ha továbbra is ezt az értelmetlen önpusztítást végzi. Bobbyval beszélget Pameláról, arról, hogy mit érezhet majd, ha leveszik a kötést. Felidéződik benne egykori mellműtéte.

Clayton: leteremti Ellie-t, amiért elment orvosához, s egészségi állapotáról érdeklődött. Kijelenti: a maga ura, és nem hajlandó változtatni életvitelén. Az orvosát felkeresi, s közli vele, méltatlan helyzetet teremtett azzal, hogy elárulta feleségének, milyen baja volt. Az orvos figyelmezteti, ennek a gyerekes játszmának könnyen tragikus vége lehet. Később belátja Clayton, hogy amit tett, hiba volt. Bocsánatot kér Ellie-től és orvosától.

Ray: megkéri Jennát, hogy engedje meg Bobbynak, láthassa végre a kisfiát. Mikor elviszi Bobbyt a házba, nagyon szenved. Elmondja Jennának, ő is könnyebbnek gondolta a találkozást, de rájött, hogy nagyon nehéz elfogadni a tényt , hogy a házában levő kisgyermek édesapja nem ő, hanem Bobby. Ennek ellenére kéri Jennát, hogy Bobbyval nem lenne tisztességes, ha ezután nem láthatná a gyermekét, így továbbra is jöhessen, ha akar.

Jenna: fagyosan, de intelligens módon reagál Bobby érkeztére, s megengedi neki, hogy felvehesse saját gyermeküket. A nő érzi, milyen fájdalmat jelent ez Raynek, de végül megegyeznek abban, ez nem lehet gátja annak, hogy Bobby meglátogathassa saját fiát.
Előzmény: ati86 (484)