ati86 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 484
254. rész - Újra felkel a nap
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: az új irodába való berendezkedés köti le. Újabb adatokat szolgál neki Harry McSween. Egy házassági anyakönyvi kivonat fénymásolatát hozza el Jockeynak. A férfi hálás, de nem avatja be jobban a terveibe. Samanthával meglehetősen jó a kapcsolata, s mostmár visszaköltözött hozzá a felesége is. Furcsállja, amiért Bobby rendőröket állíttatott Pamela ajtaja elé. Figyelmezteti bátyját, jobb lett volna, ha Katherine-t elviteti a rendőrökkel. Később meglátogatja egyik bárban Jeremy egyik jobbkeze, aki tudatja Jockeyval, eltapossák, ha bármilyen komoly üzleti akcióba kezdene. Később régi cimborájával, Denault úrral akar egy megbeszélést lefixálni, de kiderül, a férfi már rég halott. Erre azonban csak a starndon jön rá. Így hát a megbeszélt helyen annak fiával volt kénytelen találkozni. A férfi, Jockey személyisége mellett, le van nyűgözve a dallasi nők vendégszeretetétől is. Jockey célja nem kevesebb, mint visszakerülni az olajüzlet vérkeringésébe. Az ifjabb Denault-val megállapodnak az együttműködésben.

Bobby: a kis Christophert keresi az egész család. Egy benzinkútnál találja meg a biciklijét, a kutas pedig közli vele, hogy a fiú egy hölggyel, autón vitette magát Dallasba. Később megtudja, hogy a kórházba igyekezett. Ellie-ék is aggódnak a kisgyerek miatt. Apja, miután megtalálja, megérti fiát, de egyben kéri arra, sose tegyen többé ilyet. A kis Christopher elfogadja apja intelmét, s este már nyugodtabban hajtja álomra a fejét. Egyik alkalommal meglátogatja Katherine a kórházban, miközben Pam mellett édesdeden alszik. A nő próbálja megmagyarázni Bobbynak, hogy megváltozott, s Pamela balesete miatt tűnt csak föl. Bobbynak meséli, milyen szörnyű volt bújkálni évekig. Kijelenti, hogy megváltozott, s segíteni akar húgán. Bobby egy szavát sem hiszi, s megfenyegeti, ha visszamerészkedik, hívja a rendőrséget. Ezután 24 órás őrséget állíttat felesége mellé. Később tudatja a hírt családjával. Egy nap, mikor Pamelánál jár, egy üzenetet talál nála, ami neki szól, Szeretlek titeket címmel. Bobby próbálja visszatartani könnyeit.

Pamela: egyre jobban javul, s már a kezeit is tudja mozgatni. Egy üzenetet ír Bobbynak, melyben leírja, mennyire szereti őket.

Samantha: egyre több időt tölt Pearce úrral, aki üzleti tanácsokkal próbálja ellátni Samanthát. A férfi eltökélt,s ígéri a nőnek, visszahozza az élvonalba üzleti vállalkozását. Samantha Mandy nélkül akarja felvirágoztatni a céget, Pearce tudatja vele, az út nem lesz könnyű, de sikerre vezeti. Jockeyval igen jó kapcsolatban vannak.

Cliff: Dandyt próbálja gardírozni, de italra egy fillért sem ad neki. A férfi ezért földúltan távozik tőle. Később felkeresi Cliffet, de miután nem kap akkor sem alkoholt, úgy az olajról kezdenek el beszélgetni. Később húgának is mesél a férfiról, illetve arról, hogy a tűz, ami a Ewingok ellen égett benne, immáron kialudt az olajtársaság megszűnte miatt.

Ellie: Christopher keresésére indulnak, s miután megtalálják, próbálják vigasztalni a kisfiút. Egyre elkeseredettebb, mikor látja, hogy férje falra hányt borsóként kezeli intelmeit.

Clayton: miután megtalálják Christophert, megpróbálnak beszélni vele. Ellie aggódik érte az egészsége miatt, de őt nem érdekli, mert úgy érzi, öreg embernek tartják. Keményen edz. Samantha is próbálja meggyőzni ennek helytelenségéről. Rayjel marhákat fogna be, de Ray - Clayton érdekében - füllent neki, s elhiteti vele, Jenna kontrolljára mennek.

Ray: füllent Claytonnak, hogy óvni próbálja az idős embert. Feltűnik neki Charlie furcsa viselkedése, s elbeszélget a lány barátnőjével. Kiderül, a fiúk egyrészt azért csúfolják, mert az anyja vele él, miközben nem veszi el Jennát, másrészt pedig azért, mert a nő azelőtt Bobbyval volt. Ray elbeszélget Charlie-val, s elmondja neki, hogy saját lányának tekinti. Charlie arra kéri, hogy vegye el az anyját. Ray meglepődik a kérésen, de nem áll távol tőle a hirtelen jött ötlet.

Jenna: furcsállja Charlie viselkedését, és kérdőre vonja Rayt, miről beszélgettek. Jenna számára egyre világosabb: Ray családjának érzi őket.
Előzmény: ati86 (475)