kedveske240 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 1830
sziasztok,

Nekem a következő két kérdésem lenne:
1.Sajnos a kerítésépítés után derült ki, hogy a zsaluelemből épített és már bevakolt kerítés jelenleg kb a földdel egy szintben lévő szigetélése (kátránypapír) fölé még kell töltenünk földet kb 10-15 cm magasságban. Erre azt mondta a kerítésépítő, hogy a vakolat le fog peregni, viszont ha terraplasttal vagy valamilyen fóliával takarjuk a kerítést úgy ez elkerülhető nem? A földet így úgy töltenénk hogy a kerítés oldaláról lenne még egy műanyag réteg vagy fólia a vakolt résznél a vízfelszívódás megakadályozásra.
2. A házunk lábazata mellett mi nem akartunk vendégjárdát készítetni, kaviccsal szeretnénk feltölteni a lábazattól oldalról kb 30 cm szélesen, és kb 10-15 cm magasságban mivel ez jobban tetszik nekünk. Az alap kb 20 cm-re túllépi a ház függőleges vonalát így a járdaszegély betonozása miatt föld szinte abszolút nem lenne a 30 cm-es ház melletti sávban, vagy nagyon-nagyon kicsiny sávon. Ide is kell a kavics (folyami) alá valamilyen fólia, vagy úgyszintén terraplast, hogy az alap semmilyen úton módon ne ázzon? Mi arra gondoltunk, hogy U alakban teszünk valami fóliát a kavics alá, amennyit erről ázik majd, annyira a térkő alatt is ázna szerintem... A lábazat olyan 50-60 cm magasan van.
Valami megoldás kell, hogy legyen mindkét kérdésemre, én a tetőteraszoknál keresgéltem, ahol ugye a betonra terítik a földet, a növényeket és a kavicsokat, de nem találtam semmit, hogy milyen fóliát vagy szigetelőanyagot használnak...
Köszi előre is a válaszokat.