Playsion Creative Commons License 2009.08.25 0 0 678

A kisvárosok Oahu-n  tipikus amerikaiak. Annyi különbség van, hogy a háttér "drámaian" hegyes, és gyönyörű az óceán. De ezen kívül pizza domino, advanced autoparts, taco bell, stb, ugyanolyan rendőrkocsi, a férfiak ugyanúgy a garázs ajtónál isszák a sört a harley háta mögött. Ja, a pickup-okon általában van surf.

Az infrastruktúra kiváló, nem nagyon lehet érezni, hogy az ember  4000 km-re van a a szárazföldtől egy szigeten. Nekünk bejött.

 

A polinéz őslakosok fele kedves, fele ritka ellenszenves. Unott kiszolgálás, gyűlölettől sütő tekinteteket gyakorta lehet tapasztalni. Pl. apró hangyák voltak a szobánkban. Összecsípték a bokámat. Lemegyek szólni, hogy mi történt, erre a polinéz recepciós hölgy (4*os szálloda, k. drágán): És mit szeretnék, mit csináljanak? Takarítsd el a bogarakat. Ebben a szállodában nincsenek bogarak, jelentette ki. Én meg mondtam, hogy erre rászabtál, mert felvettem kamerával. Na akkor elismerte, és bocsánatot kért. Én legszívesebben akkora fülest adtam volna neki, hogy kirepül a virág a füle mögül.... 

 

 

A szeparatizmus megannyi jele tapasztalható. Pl. most 50 éve csatlakozott Hawaii az Usa-hoz, a rádió hírekben bemondják, hogy megy az ünneplés, ami sokaknak örömteli, de sokan vannak olyanok is, akiknek ez a szabadság elvesztésének napja. Vagy: a hotelszobánkban volt egy keményborítós "mit érdemes megnézni" könyv. Ennek az utolsó lapját a Hawaii-i zászló bemutatásának szentelik. Sávos zászló, a Union Jack-el. Aláírva: Ez az egyetlen zászló az 50 államéból, amely valaha szabadon, függetlenül és büszkén lenghetett.

 

Én, mint túrista, ezekre nem vagyok kíváncsi, hagyjanak békén.

 

Ha valami még érdekel, kérdezz.

Előzmény: hau'oli (677)