nextdoor Creative Commons License 2009.08.25 0 0 24

Ha háromnegyedéves, épp ivarérés körüli.

Keresi a helyét a "falkában" próbálgatja a rangsort - ha már szakkifejezeskhez hasonlókkal tűzdeled tele az írásodat, gyanítom, nem szükséges elmondanom, hogy a kutya falkaállat, testbeszéde jelentése lehet többek között dominanciára törekvés avagy megadás).

A kutyák nem adnak inadekvát válaszokat, legalábbis a mi fogalmaink szerint nem érdemes ily módon definiálni. Az, hogy Te nem érted, illetve mást várnál, az nem jelenti, hogy a válasz inadekvát. Szerinted nem megfelelő csupán.

Azt sem tudhatod, hogy a menhelyi "szocializáció" során milyen olyan válaszokra kényszerült, amelyek a túlélését segítették.

Szerintem először Neked magadnak kéne átgondolnod, hgy mit szeretnél: szeretni akarod, kényszeríteni arra, hogy a Te elvárásaidnak megfeleljen avagy elég lenne, ha boldogan élne és megtanítanád néhány alapvetésre, maximálisan figyelembe véve habitusát, vézenét.

Én azt szoktam mondani a Hozzád hasonló kutyásoknak, mielőtt a kutyájukat elemezgetik, magukkal jöjjenek tisztába. És tegyék rendbe, amit kell. Mert volna mit, ahogy olvasom. 

Előzmény: rebondo (-)