Korovjov Creative Commons License 1998.12.08 0 0 170
Vajk,
a VPOP léte, és muködése már maga egy bizonyíték arra, hogy Magyarországon igenis már most is létezik specializált bunüldözés, mégpedig egy a rendorségtol független fegyveres testület formájában.
Ha nem így lenne, az adórendorség létrehozását a magyarországi állapotokhoz képest akkor is kelloen drasztikus lépésnek tartanám.
Egyébként akárhányszor térsz vissza az ÁSZ-ra, még egyszer sem válaszoltál arra a kérdésre hogy vizsgálja az ÁSZ-revizor az adórendort. Az ÁSZ feladata nem olyan típusú ellenorzés, ami a te félelmeidet eloszlathatné. Az ÁSZ a közintézmények gazdálkodását vizsgálja. Tehát pl. azt megnézhetné, mennyi pénzt költöttek pisztolyokra, de azt nem, hogy a vásárolt pisztolyokat jogszeruen használták, vagy nem.
Hogy milyen szabályozással akarják létrehozni az adórendorséget, arról korai még részletekbe menni.
Ne értsd félre, én egyáltalán nem kötözködni akartam, amikor errol a témáról vitatkoztam bárkivel. Egyáltalán nem tartom rossz dolognak, ha érzékenyek a reakciók minden olyan politikai lépésre, ami a közérdeket fenyegetheti.
A túlérzékenységet viszont nagyon nagy hibának tartom, mert politikailag ki lehet használni, és pozitív és szükséges lépések ellenzojévé teszik az embert.
Én például liberálisnak tartom magam, de a szabadság mindig "meg kell hogy álljon" egy ponton, bár nem könnyu megállapítani, hol ez a pont.
Az adórendorség ügye ilyen. Egy gazdasági kérdésbol sikerült megint politikai kérdést csinálni. Sajnos ez Kelet-Európa. Ki a hibás? Jó kérdés.